Stem: вичавлюємо сік, не розрізаючи лимон

Нерідко в рецептах приготування салатів, запеченої риби, м'яса та інших страв можна зустріти рекомендацію збризнути продукти лимонним соком. Це дозволяє надати пікантний смак, аромат і інші приємні і корисні властивості. Тільки от з лимоном не завжди хочеться возитися, розрізати його і вичавлювати сік. Оригінальне рішення, що дозволяє значно прискорити процедуру, запропонували на сайті винаходів Quirky.com американські розробники.

Конструкція пристосування для добування цитрусового соку і його розбризкування проста, легко миється, розбирається і збирається. Вона передбачає компактні зовнішній та внутрішній блок з зазубреними краями, який з невеликим зусиллям пропонується помістити в м’якоть лимона, апельсина або лайма. І... все! Цей блок злегка стискає м’якоть і сік по спеціальних канавках надходить у ємність спрею для використання – розбризкування на продукти.

Тим, хто готує їжу залишається лише натискати на головку розпилювача і направляти струмінь соку в потрібному напрямку. Довжина Stem становить 93,5 мм, діаметр – 24 мм.

Оцінюючи пристрій скептично, можна задатися питанням, наскільки ефективно Stem використовує лимонний сік,  чи краще він буде віджимати за  ручний віджим, не кажучи вже про механічний, от наприклад шнековая соковыжималка цена, апарат цей недорогий, а головне -ефективной. А ще існує сумнів, наскільки якісно буде подаватися сік у спрей – адже для цього бажано створити вакуум або тиск.

Втім, винахідники запевняють у відмінній роботі пристрою, підкреслюючи його оригінальність, ефект, який можна зробити за столом, запропонувавши гостям збризнути свій стейк таким незвичайним способом. І, зрештою, рівномірність розбризкування лимонного (цитрусового) соку на блюдо, будь то овочевий, фруктовий салат, м’ясо або риба.