Розумна електронна вилка HAPIfork допоможе схуднути

У прагненні до стрункої фігури багато жінок ставлять собі завдання позбавлення від зайвої ваги: експериментують з дієтами, відвідують басейни і спортзали, ретельно контролюють харчування.

Причому останній фактор, згідно з дослідженнями медиків і дієтологів, важливий як в плані вибору продуктів і страв, способів їх приготування, так і в сфері поведінки за столом. Наприклад, звичка їсти швидко може зруйнувати всі плани і графіки схуднення – оскільки відчуття ситості з’являється не відразу, в результаті чого людина отримує зайві калорії.

Допомогти впоратися з проблемою занадто швидкого прийому їжі покликана «розумна» електронна вилка HAPIfork від французького інженера Жака Лепена (Jacques Lepine) і компанії HAPILABS, анонсована на виставці CES 2013. Оснащена системою сенсорів, вона дозволяє контролювати поведінкові фактори за столом.


Під час обіду, вечері або інший трапези обладнана спеціальними датчиками вилка HAPIfork автоматично враховує час прийому їжі, кількість їжі, кількість рухів між тарілкою і ротом і їх швидкість. Якщо користувач, захопившись розмовою з родичами, друзями або переглядом телевізора, починає їсти занадто швидко, вилка починає злегка вібрувати, сигналізуючи про «порушення».

Занадто просто для високотехнологічного пристрою? Розробники пішли ще далі і вбудували в ручку «розумної» вилки систему запису інформації, яка дозволить аналізувати в довгостроковому плані результати своєї «поведінки» за столом за допомогою прямого підключення до комп’ютера або бездротової передачі даних на смартфон в спеціальний додаток.

Для цього передбачено два варіанти вилки HAPIfork: оснащений USB-роз’ємом для підключення до ПК або ноутбука і наділений Bluetooth-модулем бездротової передачі даних на смартфон, планшет або ПК.

Після завершення трапези, у зручний для себе час, користувач підключає вилку до комп’ютера, переносячи дані в додаток – або ті завантажуються автоматично на смартфон (планшет) в залежності від варіанту HAPIfork, і отримує можливість проаналізувати час, швидкість прийому їжі та інші фіксуються пристроєм дані. А при бажанні і поділитися результатами, наприклад, з друзями у соцмережі для тих, що худнуть.

До речі, за інформацією розробників, розумний час трапези становить у середньому 20-30 хвилин. При цьому людина підносить вилку до рота від 60 до 75 разів.


А тут http://rbuckingham.com.ua/katalog-stolovye-pribory/ ви зможете придбати елітні столові прибори англійського бренду Royal Buckingham