Львів підключив максимум онлайн-послуг серед усіх міст з доступом до порталу iGov

Аналітики склали рейтинг міст України з найбільш розвиненою системою «електронного уряду». В імпровізованій гонці лідирує Львів. «Підключеність» міст оцінювали за кількістю доступних в них державних послуг на порталі iGov.org.ua. Рейтинг складали, вивчаючи найбільші міста України, в яких вже підключені ті чи інші послуги онлайн.

Лідером виявився Львів – в цьому місті українці можуть отримати максимально можливу кількість онлайн-послуг за допомогою порталу iGov.org.ua. Цей онлайн сервіс дозволяє львів’янам замовити довідку про несудимість, про доходи, інформацію про місце у квартирній черзі і т. д.

Недоступними для них залишаються рішення міської ради в електронній формі, прийняття на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов і деякі інші можливості, робота над якими ведеться.

Друге місце рейтингу посів Дніпропетровськ – в цьому місті можна замовити довідку про несудимість, та довідку про доходи через BankID, стати в електронну чергу за новим паспортом і в МРЕВ. Крім того, в місті є портал жителя Дніпропетровська, який працює паралельно з iGov.

Трійку лідерів замикає місто Луцьк – тут вже створений особистий кабінет жителя, впроваджена система BankID, доступні послуги для отримання довідки про несудимість і довідки про доходи.

Жителі Луцька, використовуючи систему електронного уряду, можуть отримати по електронній пошті витяг з технічної документації про грошову оцінку земельної ділянки.

Четверте місце рейтингу дісталося Києву – у столиці працює особистий кабінет киянина, включаючи його мобільну версію, і call-центр, а також створена картка жителя міста.

Тим не менш, поки що в Києві вельми небагатий вибір послуг онлайн і можливостей ідентифікації громадянина, порівняно з іншими обласними центрами.

П’яте місце з однаковою кількістю послуг посіли Миколаїв та Херсон – у кожному з міст поки що доступні дві електронні державні послуги.

Жителі Миколаєва можуть отримати копії рішень міської ради та її виконкому, а також стати на облік як громадяни, які потребують поліпшення житлових умов.

У Херсоні можна отримати через інтернет відповіді на запит щодо публічної інформації та на звернення від міської влади.

Якісні, оперативні і доступні юридичні послуги у Львові готові надати адвокати, та інші досвідчені спеціалісти-правники  юридичної компанії «Лігалейд».