IKEA показала, як буде виглядати кухня через 10 років

«Суворість, функціональність і простота» - так можна охарактеризувати концепт кухні майбутнього, представлений нідерландською компанією IKEA. Представники компанії впевнені, що зможуть повністю втілити в життя ідею через десять років і вже сьогодні працюють над її реалізацією.

Зараз, маючи кухні сучасні, наші господині можуть швидко і без проблем приготувати любої складності смачні і поживні страви, а як же виглядатиме кухня майбутнього?

Згідно концепції IKEA, кухня в 2025 році являє собою одну єдину розумну поверхню. Над столом розташований спеціальний проектор, що візуалізує на робочій поверхні рецепти та поради з приготування їжі. Система розпізнавання може зрозуміти, що готує користувач, в залежності від цього робоча поверхня перетворюється в плиту, обробну дошку, обідній стіл, або навіть в інтерактивний екран для ігор. Датчики і проектор можуть розпізнати предмети на столі, передбачаючи бажання користувача і відповідно до цього змінюючи робочий стіл.

 


Стіл здатний нагріти до потрібної температури будь-яку частину робочої поверхні, розпізнавши розташування каструлі, а так само розрахувати час приготування страви.

Система адаптована з мобільними гаджетами за допомогою спеціального додатку, в якому містяться численні рецепти. Розпізнавши інгредієнти, що лежать на поверхні, стіл може запропонувати відповідні рецепти і розрахувати час їх приготування. Інструкція по приготуванню докладно проектується на робочій поверхні – вона стежить за діями користувача і пророкує, що робити далі.

Вимірювальні прилади, вмонтовані в стіл, допоможуть дотриматися правильних пропорцій. В IKEA обіцяють, що кухонну поверхню можна буде застосувати і для бездротової зарядки мобільних пристроїв з допомогою електромагнітної індукції.