У Каліфорнії винайшли папір багаторазового користування

Папір використовувався людиною протягом тисячоліть для передачі великих обсягів інформації. Досі сучасні офіси щоденно роздруковують звіти, документи і кошториси на принтерах, для роботи яких постійно закуповуються пачки паперу, причому у величезних кількостях. Мало хто замислюється про те, що відбувається з документами після того, як їх кинули у відро для сміття.

Заради того, щоб директор підприємства кілька хвилин потримав у руках якийсь фінансовий звіт, а потім викинув його в урну, вирубуються ліси, функціонують заводи, що забруднюють повітря, і це не кажучи про вартість матеріалів, які йдуть на забезпечення роботи принтерів і цілих друкарень по цілому світу.

Усвідомивши проблему, вчені вирішили оптимізувати процес друку і розробили кілька вражаючих технологій. У січні 2014 року китайські винахідники створили принтер, що друкує звичайною водою на незвичайному папері.

Тепер хіміки з університету Каліфорнії в Ріверсайді придумали матеріал багаторазового використання. Новий папір по суті являє собою спеціальну пластикову пластину.

Технологія заснована на властивостях окисно-відновних барвників, представлених нині у вільному продажу. Барвник формує шар зображення на папері. Ультрафіолетове випромінювання, яким принтер підсвічує такий “папір”, залишає тільки літери та інші символи, на решті поверхні барвник знебарвлюється. Текст або картинка на такому носії зберігається протягом декількох днів, після чого надрукована інформація може бути стерта допомогою простого нагрівання паперу.

Як показали лабораторні випробування розробки, новий папір може бути використаний для друку понад 20 разів без істотної втрати контрасту і дозволу.

“Папір багаторазового використання не вимагає використання картриджів і чорнила для друку, що робить технологію економічно і екологічно життєздатною. Наша розробка являє собою чудову альтернативу звичайному паперу для принтера, оскільки здатна задовольнити зростаючий попит користувачів і не нашкодити навколишньому середовищу”, — говорить провідний автор дослідження Ядун Інь.

Заказывая печать листовок киев цена зачастую ощутимо «кусается». Зато в типографии Хотпринт стоимость подобной услуги вас приятно удивит!