Microsoft запускає сервіс Skype Translator - переклад усного мовлення в реальному часі

За останній рік маркетинговий відділ Microsoft вклав чимало коштів у просування служби Skype. Цей популярний VoIP-сервіс найближчим часом отримає суттєві нововведення — він зможе працювати через браузер користувача (Skype for Web), а також навчиться в режимі реального часу перекладати вимовлений вголос текст (Skype Translator).

Звичайно ж такому сервісу непосильний професійний переклад технічної, юридичної і іншої спеціалізованої документації, для цього потрібно звернутись в найкраще бюро перекладів в Україні  GTS 1+1, але на розмовному рівні цього буде достатньо.

Отож, компанія Microsoft вирішила запустити сервіс синхронного перекладу для Skype. Функціонал Skype Translator дозволить практично в реальному часі переклад з однієї мови на іншу, причому відбувається це безпосередньо під час спілкування. Як повідомляє техноблог The Verge, спочатку сервіс буде доступний для шести мов: англійська, китайська, німецька, французька, іспанська та італійська. Однак у планах компанії розширити це число. Письмовий переклад тексту буде здійснюватися на 50 мовах.

“Компанія вже давно окреслила перед собою ціль зламати мовний бар’єр між користувачами, щоб зблизити їх один з одним. Дослідники, інженери та інші співробітники Microsoft грунтовно працювали задля втілення в реальність цієї мрії в реальність. Ми з нетерпінням чекаємо, щоб додати нову технологію на ще більшу кількість пристроїв”, – запевняють представники Skype.

Системою Skype Translator використовуються найновіші аудіо технології, що дозволяють розпізнавати мову, та автоматично її перекладати, а базується ця система на хмарному сервісі Microsoft Translator. Розробка зайняла більше десяти років. Головна особливість Skype Translator – самоосвітня програма: чим більше ця технологія використовується, тим розумнішою стає.

Рік тому Microsoft випустила Skype-перекладач як автономне додаток для Windows 8. Тепер ця функція доступна для користувачів десктопних версій Windows 7, Windows 8 і Windows 10. Тестова версія могла перекладати лише з англійської на іспанську і навпаки.