Народжені бути спаленими: меблі Born 2B Burn від Ярослава Галанта

А пам"ятаєте, як ми показували вам роботи українського дизайнера Ярослава Галанта. Його колекція "вишиваних" меблів свого часу зробила справжній фурор в мистецьких колах. Втім, майстер не перестає дивувати, і яскраве підтвердження тому - його унікальна колекція обпалених меблів.

Якісні стільниці Luxеform для кухні замовляйте на http://viyar.ua/, такого різноманіття кольорової палітри і вишуканих фактур ви ніде більше не знайдете! До речі, у ВиЯр найкращі ціни, переконайтесь самі.

Можна тільки здогадуватися, ким раніше був автор колекції Born 2B Burn. Не виключається ймовірність того, що свої пізнання в знаходженні спільної мови з полум’ям він придбав, беручи участь у роботах з влаштування м’якої покрівлі, або у розслідуваннях причин і наслідків пожеж. Так чи інакше, але трюмо, крісло, чи журнальний столик, виконані з використанням цієї унікальної, розробленої ним самим технології, чудово вписуються в інтер’єр приміщення, оформленого в стилі ексклюзивного лофту.

Процес перетворення звичайних дерев’яних меблів в цю обгорілу дивину триває досить тривалий час. Спочатку об’єкт піддається впливу відкритого вогню, відтвореного зі зменшеного варіанту покрівельного пальника.

Температура обробки перевищує 1000 градусів за Цельсієм! Деревний масив змінює колір і набуває характерну текстуру поверхні, не втрачаючи своїх міцнісних характеристик.

Трохи моторошно дивитися на палаюче творіння, яке ще недавно було абсолютно тривіальним елементом обстановки. Присвячений ж у таїнство цієї процедури спостерігач з нетерпінням чекає на появу на світ темношкірого дива. Давши виробу охолонути, майстер просочує його частини спеціальним розчином, склад якого оберігається патентом на винахід.

Протягом періоду від 7 днів до місяця відбувається багато перетворень у структурі виробу, в тому числі і кристалізація.
На завершальному етапі застосовується обробка лаком, що надає новоявленому декоративного елементу інтер’єру саме той неповторний образ, який зводить з розуму деяких модниць.