У США винайшли високотехнологічний костюм для тренувань

Коли ви займаєтеся спортом, можна лише приблизно сказати, які м'язи задіяні в процесі, і наскільки вони напружені. Костюм Athos дає вам точні відомості: він відстежує активність м'язів, серцевий ритм і дихання, а потім відправляє всі дані на ваш iPhone.

Якщо вам потрібен просто якісний і стильний жіночий спортивний одяг, ви можете його придбати магазині Adiside. Проте новітні електронні розробки добралися і до цієї сфери, і красномовним підтвердженням цьому став костюм Athos

Це обтягуючі компресійні кофта і шорти, що розтягуються і є досить зручними, з плоским швом. Ці речі акуратно стягують тіло, не перешкоджають рухам, знижують втому і біль у м’язах. В той же час матеріал вбирає вологу, так що шкіра залишається сухою. Прямо в костюм вбудовані электроміографічні датчики, які відстежують активність певних м’язів і не вимагають заміни з часом.

Отже, сенсори збирають інформацію про стан вашого організму, а «ядро» — легкий ударостійкий процесор, який закріплюється на одязі, збирає ці сигнали, аналізує їх і передає по Bluetooth на ваш iPhone.



Тренування з Athos стануть більш корисними і ефективними. Ви знаєте, які м’язи напружені і на скільки відсотків, а які перебувають у розслабленому стані, наскільки прискорений ваш серцевий ритм і дихання. Athos показує зусилля м’язів у відсотках, нарощування м’язової маси або тонізація м’язів, ступінь втоми м’язів. Вся ця інформація допоможе швидше набрати м’язову масу. Якщо у вас кардіотренування, ви бачите, можна прискоритися або краще зберігати темп, які м’язи задіяні і які додаткові вправи потрібно підібрати, щоб розвинути всі групи м’язів.

Костюм Athos буде корисний і для занять йогою. Часто в описі асан вказують, які групи м’язів повинні бути напружені. Використовуючи Athos, ви зможете перевірити, чи правильно ви виконуєте ту чи іншу асану. І, звичайно ж, оцінити свій прогрес. У додатку зберігаються дані про минулі тренуваннях, так що ви можете стежити за своїм розвитком.

Після тренування можна закинути костюм в пральну машинку. Він не боїться автоматичного прання при температурі 40°С.

Замовити костюм можна на сайті компанії. Ядро Athos коштує $199, майка і шорти — за $99, а повний костюм — $189. Є чоловічий і жіночий варіанти, але коштують вони однаково.