Розроблено ІOS-додаток автобусних маршрутів України

Програміст з Кам'янця-Подільського Андрій Бучковський став автором iOS-додатку, який знайомить користувачів з діючими в Україні автобусними маршрутами в режимі онлайн. Додаток, який отримав назву busOnline, вже доступний в App Store. З його допомогою можна відстежити будь-український автобусний маршрут завдяки вичерпній інформації про рейс, яка виводиться на екран.

Ідея створити такий сервіс з’явилася в результаті того, що самому Андрію знадобилася така послуга, яку він не зміг знайти на просторах інтернету.

Завдяки новому додатку тепер можна дізнатися час відправлення і прибуття конкретного рейсу, вартість проїзду, наявність вільних місць, дані про перевізника, статус рейсу на даний момент і марку автобуса.

Купити квиток за допомогою програми поки не можна. У даний момент busOnline виконує лише довідкову функцію. Всі дані надходять у додаток від однієї з фірм, яка має доступ до подібної інформації.

На сьогоднішній день користувачі можуть дізнатися розклад понад 200 автовокзалів України, воно поширюється безкоштовно. Проте планується, що найближчим часом вийде покращена версія програми, яка дозволить придбати квиток. Вартість оновленого варіанту становитиме 0,99 доларів.


А тим часом у Житомирі представили перший автобусний маршрут, де жителів міста буде возити электроавтобус. Новинка зроблена на основі стандартного моделі міського автобуса «Богдан», тільки замість ДВС використовується електродвигун.

Виробляє такі електроавтобуси луцьке підприємство «Санрайз електробус». Після одноразової підзарядки транспортний засіб може проїхати 250 км. Щоб зарядити акумулятори, використовується мережа 380 В, а на 100 км маршруту автобус витрачає 50 кВт електроенергії. Швидкість пересування становить 70 км/год.

Вартість одного електроавтобуса — близько 1 млн грн, що дешевше, ніж установка ліній електропередач та закупівля тролейбусів для тих районів міста, де зараз немає електротранспорту, відзначають житомирські чиновники.

Ідея, звичайно ж, хороша, і не виключено, що в найближчому майбутньому вона буде розвиватися і на цей раз уже у сфері міжнародних перевезень. Це ж наскільки спрощується життя простих пасажирів! Скажімо потрібно вам поїхати до Німеччини, відкрили додаток у смартфоні, і маєте детальну інформацію: час відправлення/прибуття, наявність вільних місць і т.д. 

А ось вигідні тури в Німеччину замовляйте на сайті www.busreisen.com.ua, до ваших послуг найсучасніші комфортабельні автобуси, відмінний сервіс, абсолютна гарантія безпеки.