У Дубаї виготовлено п’ятикілометровий золотий ланцюжок

Що тільки не придумують люди, щоб прославитися на весь світ і потрапити в Книгу рекордів Гіннеса. Так, кілька років тому була зроблено найдовший у світі золотий ланцюжок. Заради слави її творці не пошкодували кілька сотень кілограмів золота!

Не дивно, що рекорд був зафіксований в Дубаї – столиці однієї з найбагатших країн світу. Вже двадцять років поспіль тут проходить грандіозний захід – Дубайський торгівельний фестиваль. Це не просто великий ярмарок – це щорічна культурна подія світового масштабу. Тут проходять тематичні виставки, концерти і навіть автогонки. Туристи дуже люблять це фестиваль. Адже на час його проведення майже у всіх торгових центрах міста можна отримати знижку до 70%.



Створення цього найдовшого у світі ланцюжка ручної роботи приурочили до двадцятирічної річниці знаменитого фестивалю. Цілих 45 днів більше сотні ювелірів працювали над створенням цього ювелірного шедевру. Для її виготовлення було обрано золото вищої проби – 22 карата. Виготовлення прикраси замовила компанія Dubai Gold and Jewellery Group. Майстрам вдалося перевершити найсміливіші очікування – вони створили золотий ланцюг завдовжки 5520 метрів, а важило це унікальне ювелірне творіння ні мало ні багато, а цілих 256 кілограм!

Унікальний ланцюг складалався з чотирьох мільйонів сегментів, які робили і з’єднували вручну. Цей витвір ювелірного мистецтва оцінили в 60 мільйонів доларів.

Звичайно, на фестивалі були присутні офіційні представники Книги рекордів Гіннеса. Вони і зафіксували світовий рекорд. Ланцюжок була виставлено біля одного з найпопулярніших у туристів золотого ринку, що знаходиться в старій частині міста. Планувалося, що після того, як ланцюг офіційно назвуть найдовшим у світі, його розпиляють на сотні маленьких браслетів і ланцюжків, і розпродадуть по частинах. Кожен виріб отримає унікальний номер.

Ювеліри з Дубаї змогли побити попередній рекорд, який теж був поставлений в Арабських Еміратах. Тоді у 1999 році місцеві майстри зробили ланцюг, довжина якого була 4 кілометри і 290 метрів. Втім, той ланцюг виготовляли на верстаті, а цей – вручну.