Найпотужніший у світі насос

Пончартрейн – досить невелике озеро в Новому Орлеані, що в Сполучених Штатах Америки, але воно досить небезпечне. Вже кілька разів після ураганів тут спостерігалася величезна повінь, через яке сотні сімей позбавлялися своїх будинків.

А тут voltar.com.ua/shop/tsirkulyatsionnyye-nasosy/dab/ ви зможете придбати циркуляційні насоси DAB різних моделей.

Уряд штату прийшов до висновку, що проблему необхідно вирішувати в найкоротші терміни. І ось, починаючи з 2011 року тут, прямо на озері, встановлений один з найбільш потужних водяних насосів у світі, який здатний перекачувати близько 578 тисяч літрів води в секунду.

Ім’я цього «звіра» — West Closure Complex. Вартість даної насосної станції становить близько 500 мільйонів доларів. Встановлення даного обладнання проводилася протягом 1,5 років. Дана установка дозволить вберегти життя близько 240 тисяч чоловік, що проживають в Новому Орлеані.

Вода, яку перекачує насосна установка, потрапляє за межі міста в підводні річки. Досить складна конструкція, але дуже ефективна в роботі. Також слід зауважити, що роботу West Closure Complex забезпечують 4 інженера, які знаходяться завжди біля даного агрегату, готові в будь-яку хвилину взятися за його ремонт. І, до речі, даний насос уже двічі захищав жителів Нового Орлеана від повені.

Живиться він не тільки електричним струмом, але і бензином (у разі, якщо лінія електропередачі буде порушена). Для роботи потрібна потужність в 1200 кіловат в годину. Це приблизно стільки, скільки одночасно споживає близько 1000 приватних будинків при середньому навантаженні.