SpaceBIT розробляє «космічний банк»

Децентралізована космічна компанія SpaceBIT оголосила про запуск космічного банківського проекту для цифрових валют. SpaceBIT планує вивести на орбіту певну кількість невеликих супутників, які стануть не тільки депозитаріями для цифрових валют, але і платформою для забезпечення глобального і загального доступу до платіжної інфраструктури у віддалених районах Землі.

А якщо ви плануєте заробляти гроші на біржі Форекс, раджу ознайомитись з відгуками стосовно брокера verum option , а також з рейтингом відомих ділінгових центрів.

Крім SpaceBIT створенням космічної банківської системи займається PayPal. Ця платіжна система планує дослідити можливість здійснення платежів в космосі.

Метою проекту є створення повністю безпечної децентралізованої банківської системи для теперішніх і майбутніх користувачів віртуальних валют. Втім, про точні терміни реалізації проекту поки невідомо.

Представники компанії відзначають, що програма розрахована на допомогу астронавтам, які зможуть оплачувати рахунки і здійснювати цифрові покупки під час перебування на орбіті Землі.

Тим часом, Масачусетський технологічний інститут, США, готує до запуску в 2015 році курс «Computer Systems Security 6.858», присвячений віртуальним валютам.

Навчальний курс орієнтований на старшокурсників з факультету технічного проектування. В якості предмета обговорення на лекціях будуть розбирати механіку роботи експериментального протоколу «TorCoin».

Він являє собою розподілений протокол досягнення згоди, заснований на блокчейні Bitcoin. Цей протокол використовується для пошуку нових вузлів в Мережі, визначення їх статусу та пропускної здатності.

Таким чином, Массачусетський технологічний інститут стане одним з перших навчальних закладів у світі, який буде займатися віртуальними валютами.

Зазначимо, що найвідомішою з них – Bitcoin – не так давно виповнилося 6 років, а більшість Bitcoin-розробників є самоучками, що вивчають предмет по ходу справи.