Сенсорний кран для ванної майбутнього

Яких тільки дивовижних кранів для ванної не придумали дизайнери замість звичайного нудного "гусака"! Це і кран-гойдалки для економії води, і забавний змішувач-космоліт, та інші футуристичні змішувачі самого вигадливого виду. Але, мабуть, самий ергономічний і високотехнологічний серед них - концепт Flat-Fold Faucet, тому що замість вентиля в ньому використовується сенсорний екран.

Австралійська дизайнер Хв Конг (Min Kong) вважає, що вручну крутити вентиль, прикидаючи, скільки води з нього виллється - це пережитки навіть не минулого, а позаминулого століття. Людина має право бачити свої налаштування крана для ванної так само ясно, як налаштування смартфона - і тому доцільно приєднати до крана сенсорну панель управління.

Може він і має рацію, проте на http://aqualife.ua/catalog/smesiteli/smesiteli-rakovini можна придбати чудові змішувачі без різних подібних електронних наворотів. Простота, функціональність, вишукана естетика - що ще потрібно?


Ідею концепту Flat-Fold Faucet дизайнеру підказала звичайна шафка з косметичними і гігієнічними засобами, який часто кріпиться прямо над краном. В Flat-Fold Faucet всередині шафки знаходиться електронно-механічний пристрій, що передає команди з сенсорної панелі на клапани в змішувачі. За допомогою екрану-панелі користувач встановлює належну температуру води, тип і потужність водяного струменя (що також дозволяє економити воду). Фішка в тому, що, на відміну від звичайного крана для ванної, Flat-Fold Faucet можна настроїти ще до того, як поллється вода - це дозволить не втрачати часу і грошей.

До речі, панель не повністю сенсорна: чутливі до дотику тільки невеликі ділянки, з відповідними шкалами налаштувань води. Це значно здешевлює всі пристрій. Крім невеликих сенсорних панелей, на поверхні крана є і кнопки для традиційного ругного керування.

До речі, концепт Flat-Fold Faucet став фіналістом конкурсу дизайнерських і інженерних інновацій для ванної: Recce Bathroom Innovation Awards. Навіть при високій ціні такий незвичайний кран для ванни обов’язково оцінять любителі футуристичного дизайну і побутових технологій.