Пральна машина в дамській сумочці AQUA Coton

Ми звикли сприймати пральну машину як масивний стаціонарний пристрій, що передбачає прання декількох кілограмів білизни або одягу одночасно. А якщо уявити собі компактний, практично мініатюрний варіант пральної машинки, що дозволяє не прати річ цілком, а швидко видаляти з неї несподівані плями? Позбавляючи таким чином власника від запирання або повного прання, заощаджуючи час і ресурси?

Саме такий пристрій на початку слідуючого року виходить на ринок. Поки що – тільки на японський: результати продажів покажуть перспективи приладу і потенційний попит на нього в інших країнах. Проте вже сьогодні ми можемо оцінити особливості апарату і уявити, цікавий він нам.

Звичайно, кишенькова пральна машинка не замінить повноцінну стаціонарну модель: випрати з її допомогою комплект постільної білизни, куртку або джинси не вийде. А от врятувати від запирання і швидко реанімувати свіжу блузку, дитячу сорочку або сукню, на яку випадково поставили пляму – цілком можливо. Тим більше що зробити це можна в будь-якому місці – практично на ходу.

Розроблена інженерами китайського концерну Haier кишенькова пральна машинка HCW-HW1 Coton випущена під дочірнім брендом AQUA. І наділена досить цікавими можливостями. А саме – функцією видалення плям з одягу і білизни в “похідних” умовах – навіть там, де немає доступу до води.

Компактний прилад наділений власним мініатюрним резервуаром для води, який можна заправити попередньо і покласти “пральну машинку” в сумочку. А ще в конструкції AQUA Coton HCW-HW1 передбачено гніздо для трьох пальчикових батарейок, від яких живиться двигун, і м’яка силіконова “лапка” під прозорим ковпачком, що наносить на поверхню тканини невелику кількість води і здійснює “вибиваючі” рухи, покликані видалити забруднення з волокон тканини.

Методика використання AQUA Coton HCW-HW1 проста: на столі або будь-який інший рівній поверхні (можна навіть на долоні) розкладаємо серветку або тканину, зверху – частину потрібної речі з плямою. Після цього кнопкою активуємо роботу силіконової лапки приладу, обробляючи нею забруднене місце по колу від країв до центру.

Машинка сама завдає потрібну кількість води – основна частина якої після міні-прання зостається на нижній серветці. Втім, при сильних забрудненнях, або очищення старих плям виробник рекомендує додатково нанести на тканину кілька крапель рідкого засобу для прання. Результат – чиста і лише злегка волога річ.