Прокат авто по-японськи: Toyota запускає мережу точок аренди електромобілів

Автомобільний концерн Toyota розробив проект, який зможе частково вирішити транспортну проблему великих мегаполісів. Щоб хоч трохи знизити рівень забруднення повітря та зменшити затори, Toyota пропонує впровадити сервіс прокату компактних електромобілів, інтегрований в існуючу систему міського транспорту.

Пропонується створити в місті кілька автоматизованих точок прокату електроавто. Мешканці зможуть резервувати транспорт на певний час у найближчій точці прокату – цю процедуру можна здійснювати, наприклад, через смартфон. Завершивши свою поїздку, електромобіль слід повернути на точку прокату, причому, не обов’язково ту саму, з якої узятий він був. Кожна точка буде виконувати роль і зарядної станції.

Проект вже був попередньо протестований в Токіо, Японія, а в рамках другої хвилі тестів він був розгорнутий у французькому місті Гренобль. Тут розмістили 29 точок прокату, які сумарно обслуговують 70 електромобілів.

Використовувані електромобілі дозволяють перевозити 1-2 чоловік і невеликий багаж. Машини займають мало місця на дорозі, не викидають шкідливі речовини в атмосферу і не вимагають додаткового місця для стоянки.

А нещодавно автомобілебудівна компанія BYD спільно з владою Малайзії початку проект створення швидкісного автобусного маршруту, який будуть обслуговувати виключно електроавтобуси.

Крім виробника електромобілів, над проектом працюватиме найбільша будівельна компанія країни Sunway Group і ряд перевізників. В рамках проекту буде курсувати 15 електроавтобусів. Аналогів цієї ініціативи у світі поки не існує.

Проектом передбачено створення окремих автобусних смуг на підвісних наземних дорогах, а також створення критих зупинок з касами і турнікетами для зручності пасажирів. Довжина маршруту складе 5,4 км, на всьому протязі розмістять 7 станцій, новий електроавтобус буде прибувати на зупинку кожні 4 хвилини.

А тут http://xn——7sbbi0bxfbjxd.com.ua/ ви зможете на найвигідніших умовах в Києві взяти на прокат машину любого класу