Моторошна косметологія минулого століття

Багато хто з нас з недовірою ставляться до сучасних методик пластичної хірургії і косметології: різні ін'єкції, лазерні та радіочастотні апарати, не кажучи вже про скальпелі хірурга... Таке враження, що шлях до бажаної краси проходить через справжню камеру тортур!

Сучасні гаджети для краси в кабінетах косметологів виглядають абсолютно нешкідливо. Незважаючи на це, багатьом дівчатам непросто зважитися на візит до б’юті-фахівцям.

А як було прекрасній половині людства на початку 20-го століття? Тоді прилади для продовження краси та молодості були більше схожі на пристрої для тортур. Пропонуємо вам поглянути на самі незвичайні і косметичні процедури апарати з минулого.

Багатьом дівчатам не подобаються веснянки, щоб від них позбавиться в 1930 році винайшли спеціальний апарат. А так виглядала сама процедура з видалення небажаної пігментації. Прямо, як кадри з якого фільму жахів!



Навіть у той час дівчата страждали від тьмяного кольору обличчя, тому, щоб щоки знайшли належний рум’янець, красуням робили спеціальні маски, які працювали з допомогою зниження атмосферного тиску.



Ця складна конструкція у 1930-ті роки була придумана творцем знаменитого косметичного бренду Max Factor Максом Фактором. Прилад показував наскільки пропорції обличчя дівчини схожі з пропорціями голлівудських актрис.

Немов якийсь божевільний професор-садист робить експерименти над мозком людини!



Локони, як у голлівудських актрис 30-х і 40-х років, хотіли всі жінки. Тому прилади для перманентної завивки волосся користувалися великим попитом, хоч і сидіти під таким апаратом потрібно було не одну годину. І знову асоціації: медуза горгона.



Бренд Max Factor в 1930-ті роки винайшов ще одне чудо техніки — маску, оснащену пластмасовими кубиками, які можна було заповнювати водою і заморожувати. Цей агрегат був помічником для зняття набряків з обличчя.



У 1940 році була розроблена електрична маска, яка завдяки нагріванню стимулювала кровообіг і шкіра ставала здоровішою.



Засновниця бренду Helena Rubinstein Елена Рубінштейн була популярною в 1940-і роки. У той час вона відкрила салони краси, в яких робили такі маски для обличчя.