Програміст розробив Bitcoin-паспорт «громадянина світу»

Нещодавно Крістофер Елліс розробив програмне забезпечення, що дозволяє кожному створити міжнародний паспорт. З допомогою PGP шифрування і технології blockchain програма дозволяє створити документ, який математично неможливо підробити.

Технологія дозволяє створювати і зберігати не тільки паспорти, але і будь-які інші види документів, що може в значній мірі спростити сучасну банківську систему.
Весь потенціал blockchain залишається не розкритим і нове ПО для створення міжнародних паспортів — це ще один прорив у практичному застосуванні даної технології.

Сам Елліс не думає, що існуючі держави будуть використовувати і впроваджувати цю технологію, однак ніщо не заважає людям створювати собі паспорти незалежно від урядів і, швидше за все, багато незабаром створять собі міжнародний паспорт.

Хтось скаже, що це божевільна ідея, і тут http://mosclinic.ru/doctors/Narkolog йому варто записатися до хорошого психотерапевта, чи навіть нарколога. Втім, Крістофер Елліс має на цей рахунок власну думку.

«Мені хотілося створити систему добровільної ідентифікації, в якій доказ мого існування може бути підкріплено соціальною мережею по моєму вибору. Це дуже просто, я придумав це за вихідні, дивно, що ні держави, ні великі корпорації все ще не додумалися до цього», — прокоментував розробник.

Технологія Громадянин світу (World Citizen Passport) доступна з повністю відкритим вихідним кодом, це означає, що уряди і фінансові установи зможуть при бажанні використати цю технологію на свій розсуд. Фундамент технології blockchain дозволяє здійснювати P2P угоди, які раніше були неможливі і це значною мірою може змінити традиційний погляд на багато речей.

Завдяки такому програмному забезпеченню стає можливим створювати не тільки паспорти, але і будь-які інші документи. Так, користувачі або невеликі компанії можуть використовувати для своїх цілей, а спеціалізовані форуми і закриті співтовариства можуть значно спростити процедуру прийняття нових учасників в свої ряди.

Поки держави не можуть і, швидше за все, зовсім не думають про єдиний паспорт громадянина світу, технологія для цього вже існує — безпечна і безкоштовно. Розробка Елліса доводить, що біткойн і blockchain можуть значно розширити можливості людей при мінімальних витратах.