Nokia пропонує шукати роботу в “доповненій реальності”

Поки доповнена реальність цікавила суспільство лише як розвага, але ринок дорослішає, і споживачеві стають доступні більш серйозні інструменти на основі цієї найважливішої для інформаційного світу технології. І цього разу подарунок прийшов від Nokia.

Nokia розробила додаток для смартфонів Lumia на платформі Windows Phone 8, яка допоможе його власникові знайти роботу.

Відразу зауважимо, що програма JobLens в даний час доступна тільки в США і Канаді. Планується запуск сервісу і в інших країнах, а наразі якщо ви шукаєте роботу в Україні, зокрема вас цікавлять вакансии Киев, то хочу орекомендувати один з найкращих на сьогоднішній день сервіс jewspace.org.

Головною “родзинкою” додатка JobLens є те, що він підтримує технологію доповненої реальності, коли віртуальні об’єкти накладаються на об’єкти реального світу. Після запуску програми, зайшовши в розділ “Знайти роботу”, користувач побачить на дисплеї зображення з вбудованої камери. Коли об’єктив виявить офіси компаній з відкритими вакансіями, над будівлями відобразиться відповідна інформація.



Крім того, JobLens може допомогти написати резюме і відгукнутися на цікаву вакансію, відображає рівень зарплат, прокладає маршрути до пункту проведення співбесіди, показує прилеглі магазини та ін.

Додаток збирає дані про вакансії з ресурсу Salary.com і інших сайтів з пошукової системи Indeed, соціальних мереж Twitter і Facebook.