Україна хоче стати «Силіконовою долиною» Європи

Минулого року Посольство України у Вашингтоні представило інноваційний бізнес-проект, який, на думку експертів, може перетворити країну в «Силіконову долину» Європи, забезпечивши можливість американським і європейським компаніям вести бізнес дистанційно за допомогою інтернету. Проект передбачає відкриття тисяч нових робочих місць в області інформаційних технологій, зростання інвестицій і більш тісну участь США і ЄС в економіці України.

«Розвиваючи цей сектор економіки, Україна прагне стати Силиконой долиною Європи», - сказав у своєму відео-зверненні тодішній міністр економіки країни Шеремет.

Глобальний аутсорсинг ІТ - це процвітаючий економічний простір, який приносить, за різними оцінками, від 250 до 300 млрд доларів доходу щорічно. Історично склалося так, що Індія і Бразилія були лідерами у галузі, у зв’язку з великим прошарком високо освічених груп населення та обширною інфраструктурою ІТ. У Україна займає п’яте місце у світі в галузі ІТ послуг.

Втім аутсорсинг в нашій країні розвинутий не тільки у сфері високих технологій. Для прикладу, якщо потрібна якісна послуга ликвидация предприятия в Украине, то грамотно і оперативно за цю справу візьмуться досвідчені спеціалісти аутсорсингової компанії  “АЛЬФА”.

Можливо ви здивуєтеся, але дійсно багато міжнародних компанії з дуже гучними іменами співпрацюють з українськими аутсорсинговими ІТ-компаніями з питань розробки програмного забезпечення. Серед цих брендів є безліч визнаних лідерів ринку у своїх галузях.

Таким чином, працюючи в ІТ-аутсорсингу ваше резюме як програміста може поповниться роботою на проектах дуже відомих світових брендів. Наведемо приклади.

До лідерів розробки ПЗ належить компанія EPAM Systems. Її офіси розташовані в 17 країнах по всьому світу. В Україні офіси EPAM є в Києві, Харкові, Львові. Клієнтами ІТ-компанії EPAM Systems стали такі корпорації як Google, UBS AG — великий швейцарський банк, що обслуговує клієнтів по Європі і всьому світу, Coca-Cola, Oracle.

Компанія Luxoft має офіси в Києві, Одесі, Дніпропетровську. Також у Росії, Великобританії, Польщі, США є представництва цієї компанії.

GlobalLogic — розробник хмарних додатків, програмних продуктів і мобільних додатків, Компанія Astound Commerce працює з багатьма великими рітейл-компаніями відомих брендів одягу і взуття.

Це далеко не повний список всіх міжнародних компаній, які співпрацюють з українськими розробниками. ІТ-компанії України надають якісні послуги на належному рівні, які затребувані по всьому світу, тому ІТ-індустрія стала і далі стає все популярнішою і престижнішою для талановитих фахівців усередині країни в якості вибору напряму для навчання і подальшої роботи.