Китайський геймер прожив 6 років в інтернет-кафе

Показовий випадок інтернет-залежності зафіксований китайськими журналістами. У розташованому на північному сході КНР місті Чанчунь, граючи в онлайн ігри, 31-річний Лі Мен останні 6 років прожив в інтернет-кафе.

Від комп’ютера він відлучався тільки щоб поїсти і прийняти душ. Лі Мен ні з ким не входив у контакт і не слухав, що йому казали – розповідає власник кафе. Він настільки довго сидів у кафе, що його присутність навіть не помічали.

Коли з ним розмовляв репортер, Лі дивився на монітор комп’ютера, а поруч лежала пластикова упаковка з їжею. В місяць він заробляє 322 доларів (знову ж таки, працюючи за компом), з яких 80 витрачає на інтернет-кафе. За словами інших відвідувачів кафе, Лі Мен в основному приходить вночі, а вдень віддається сну. Лише іноді він відлучається для того, щоб помитися.

Таку поведінку китайця в дечому можна зрозуміти, адже зараз є величезна кількість захоплюючих комп”ютерних забавок, ось тут, для прикладу http://mult-games.com.ua ви знайдете чудові ігри онлайн від родини Мультів для дітей, втім у випадку з Лі Меном, така пристрасть, звичайно є ігровою залежністю, причому у крайній формі.

А ось що говорить статистика: згідно з останніми дослідженнями китайці присвячують інтернету 44 відсотків вільного часу, на другому місці виявилися жителі Південної Кореї з 40 відсотками, а на третьому - Японці з 38%. За офіційними статистичними даними, в Китаї більше 14% всіх юних користувачів світової павутини – це близько 33 мільйонів, страждають інтернет-залежністю. Влада країни не знає, які заходи вживати, вважати це хворобою або залишити все як є.

Захоплення онлайн-іграми мешканців країн Південно-Східної Азії треба шукати в їх традиціях і культурі. Тут протягом століть культивувалися види бойових мистецтв. Мільйони китайців сьогодні заробляють і оплачують рахунки завдяки комп’ютерним мережевим іграм. Професійні геймери проводять біля моніторів цілі доби безперервно.

Справа доходить до того, що деякі геймери забувають при грі приймати їжу. В країні було зафіксовано кілька випадків, коли відвідувачі інтернет-кафе гинули від виснаження або голоду. У 2008 році уряд країни офіційно оголосило інтернет-залежність важкою формою психічного розладу.

Намічаються заходи по боротьбі з інтернет-залежністю. Наприклад, влада хоче ввести обмеження на відвідуваність інтернет-кафе і перешкоджає відкриттю нових закладів, що дозволяють гравцям орендувати комп’ютери.