Китайська “Пандора”. Національний парк Чжанцзяцзе

Більшість з нас дивилися легендарний фільм "Аватар", але мало хто знає, що на нашій планеті є місцина, котра послужила прообразом фантастичних плаваючих гір-островів на планеті Пандора. Це диво розташоване в Національному парку Чжанцзяцзе в Китаї. Про неймовірну схожість можна судити, лише дивлячись на фото або побачивши на власні очі це природнє диво!

Національний лісовий парк Чжанцзяцзе (Zhangjiajie) в китайській провінції Хунань знаменитий своїми гігантськими скельними стовпами, котрі є результатом багатьох тисяч років ерозії. Клімат тут дуже вологий, а взимку волога перетворюється на лід, і знову у воду.

Так і формуються ці дивовижні краєвиди, яких у Китаї досить багато — наприклад Кам’яний ліс Шилінь неподалік від Куньмін.

243 гори і більше 3000 гострих карстових піків велично здіймаються над туманним субтропічним лісом в районі Чжанцзяцзе. Така концентрація на одній ділянці не зустрічається більше ніде у світі. Одні з них нагадують напівзруйновані середньовічні замки, інші — ніс величезного корабля, в третіх можна розгледіти фігури людей або тварин. Доповнюють картину зігнуті під неймовірними кутами на прямовисних скелях пухнасті сосни.




Чжанцзяцзе став по-справжньому відомий у всьому світі завдяки фільму Джеймса Кемерона «Аватар», всесвітньо відомий режисер за чутками, і неперевіреною інформації, надихнувся саме пейзажами цього місця. Чутки чутками, але тепер у парку мало не на кожному кроці висять вицвілі від часу плакати з улюбленими мільйонам глядачів синіми фізіономіями і пейзажами фантастичної Пандори. До речі, зараз Чжанцзяцзе — один з найбільш відвідуваних національних парків Китаю.

Звичайно, насправді гори в Чжанцзяцзе не висять у повітрі. Але,  коли зранку густий туман повільно піднімається з низин, приховуючи підніжжя цих незвичайних карстових піків, ви майже готові в це повірити! Видовище, і правда, ніби-то не з цієї планети!



Якщо в двох словах, то Чжанцзяцзе — це місце, яке однозначно просто необхідно побачити своїми очима. Хоча б раз у житті. Не дарма національний парк Чжанцзяцзе став об’єктом Всесвітньої спадщини Юнеско ще в 1992 році.



Быстро и выгодно продать, или купить товары, предложить или воспользоваться самыми различными услугами позволит доска объявлений fid.com.ua. Никаких посредников,  только самые свежие и актуальные предложения, здесь вы найдете все, что ищите!