Bio Robot Refrigerator - нова концепція для зберігання продуктів

З моменту створення першого прототипу до сьогоднішнього холодильника минуло лише одне століття. Хоча за цей час було придумано незліченну кількість удосконалень та інновацій, суть приладу залишається незмінною: як і сто років тому пристрій являє собою шафу, всередині якої генерується холод. Однак, невже така конструкція буде актуальною і через кілька десятиліть?

Фіналіст щорічного конкурсу Electrolux Design Lab Юрій Дмитрієв створив концепт принципово нового холодильника з футуристичним дизайном і величезним потенціалом. Головна особливість винаходу – використання біополімерного гелю, охолоджуваного люмінесценцією.
Погодьтесь, сучасній людині зовнішня конструкція буде нагадувати холодильник в останню чергу.



По-перше, розміри пристрою в два, а то і в три рази менше традиційних холодильних шаф, які ми звикли бачити у себе на кухні. Цього вдалося досягти завдяки відсутності рухомих частин і складних механізмів.

По суті прилад повинен складатися з камери, облямованої по периметру випромінювачами ультрафіолетового світла. По-друге, всередині холодильника майбутнього відсутні полички і скриньки. Так, зовсім. Весь простір камери займає той самий біополімерний гель, у який користувачеві пропонують помістити продукти для зберігання.

На картинках цей процес виглядає дуже цікаво. Сюрреалістично плаваючі в бульбашках повітря банани і яблука навівають асоціації про кухні в космосі. Особливо практичні користувачі в коментарях вже встигли уявити, як в недалекому майбутньому будуть намагатися засунути в гель каструлю з борщем або котлети. Однак, жарти жартами, а концепт існує не тільки у вигляді барвистих картинок.

У перспективі гаджет зможе скласти серйозну конкуренцію сучасним холодильників за рахунок істотної економії місця на кухні і електроенергії. Вже зараз зрозуміло, що витрати на генерування ультрафіолетового світла будуть значно нижче витрат електроенергії на роботу компресора, конденсатора і інших деталей звичайних холодильників.



Сучасні функціональні кухні в Києві на заказ замовляйте на simpl.com.ua. Тут же ви зможете порахувати приблизну її вартість. Бренд Simpl – мрія кожної господині!