Pioneering Spirit — найбільший у світі корабель

Те, що ви бачите на фото, є найбільшим судном у світі, а точніше — абсолютним чемпіоном за палубною площею. Творці цього мега-корабля стверджують, що на палубі легко поміщаються чотири статуї Свободи або невелике містечко з розвиненою інфраструктурою.

ПрАТ “Укторгимпекс” доставит любого вида сборные грузы из китая точно в оговоренные сроки. Компания гарантирует полную сохранность грузов, а также самые низкие тарифы.

Найбільше в світі судно-катамаран «Pioneering Spirit» (до лютого нинішнього року воно називалось «Pieter Schelte»), призначене для перевезення морських бурових платформ і прокладки підводних трубопроводів.



19 листопада 2014 року корабель вирушив з Південної Кореї в Європу. Судно-гігант було побудовано на верфі компанії DSME (Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering) на замовлення швейцарської компанії Allseas Marine Contractors. У грудні воно прибуло в Роттердам, де планується його остаточне оснащення спеціальним обладнанням. Проект судна був розроблений фінською компанією Deltamarin Floating Construction.

«Pioneering Spirit» має довжину 382 м і ширину 124 м – по площі палуби йому немає рівних. Висота борту до головної палуби складає 30 м, осадка в залежності від навантаження і виконуваних завдань – від 10 до 25 м.



На верхній палубі можуть розміщуватися великогабаритні вантажі (секції бурових платформ) масою до 48 тис. т. Формально вантажопідйомність судна невелика, але через конфігурації конструкцій, які будуть перевозитися розміри вантажної платформи довелося зробити дуже великими. У підсумку повна водотоннажність катамарана склала 932 тис. тон, і це є абсолютним рекордом!

Головна енергетична установка включає 8 дизелів MAN загальною потужністю 95 000 кВт, що забезпечує судну максимальну швидкість 14 вузлів. Крім того, є система динамічної стабілізації, що включає 13 подруливающих пристроїв Rolls Royce потужністю 5500 кВт кожна.

На палубі встановлені 3 крана вантажопідйомністю 50 т з вильотом стріли 33 м і 1 спеціальний 600-тонний кран з вильотом стріли 20 м. Унікальність судна ще й у тому, що його обладнання дозволяє укладати трубопроводи на рекордні глибини — до 3500 м!

Житлові приміщення «Pieter Schelte» розраховані на 571 людини, що дозволяє досить комфортно розмістити і постійний екіпаж, і відряджених фахівців.