Sony готується до випуску окулярів доповненої реальності SmartEyeGlass

Світ натільних високотехнологічних пристроїв поповнився ще одними розумними окулярами. На минулорічній виставці мобільних гаджетів Mobile World Congress компанія Sony представила прототип Smart Eyeglass – окулярів, що відрізняються від інших смарт-пристроїв по вигляду і відчуттям.

В інтернет-магазині comfy.ua ви можете придбати телевизор сони потрібної моделі по найкращій в Україні вартості.

Варто, перш за все, відзначити, що розумні окуляри від Sony не схожі на відомий аналог Google Glass, виробництво якого було припинено через виявлені недоліки конструкції. Оправа товща, а за виглядом вони нагадують звичайні сонцезахисні окуляри.

Вони були розроблені для того, щоб користувачі могли отримувати інформацію та повідомлення прямо перед своїми очима. Бінокулярний прозорий дисплей встановлений замість лінз. Це значно збільшує потенціал доповненої реальності порівняно з Google Glass. Користувачі можуть комфортно переглядати інформацію, яка відображається на дистанції від очей користувачів в монохромному зеленому кольорі і (поки що) лише у текстовій формі.



Мікрофон, гіроскоп, акселерометр, компас, датчики яскравості і камера вмонтовані в оправу. Тут же є Bluetooth 3.0 і Wi-Fi. Для передачі даних, окуляри потрібно з’єднати з телефоном.

Окреме управління - це ще одна функція смарт-окулярів, що виділяє їх на тлі інших пристроїв. SmartEyeglass має окреме управління з тачпадом для навігації, кнопки живлення і камери. Пристрій здійснює навігацію по інтерфейсу та управління камерою окулярів.


Щоправда існують деякі функціїї, які слід доопрацювати. Sony могла б поліпшити кілька функцій перед комерційною реалізацією продукту. Оправа окулярів – трохи незграбна. Також, гуляючи по вулиці, може бути трохи незручно постійно тримати в руці контролер. Виправивши це, SmartEyeglass приверне ще більше шанувальників.

Зараз Sony спільно з партнерами працює над комплектом розробника, щоб оцінити і перевірити API, за тим же принципом, що і пристрій SmartWatch 2. Найближчим часом компанія готується до старту прийомів попередніх замовлень на smart-окуляри.