Вертикальне місто майбутнього збудують в столиці Індонезії

У столиці Індонезії Джакарті планують звести 400-метровий хмарочос Peruri 88: будівля буде цілим "висотним містом" з усією необхідною інфраструктурою. Автори такої ідеї впевнені, що саме так будуть виглядати мегаполіси майбутнього.

Проект багатофункціонального комплексу, розроблений MVRDV, Jerde Partnership і ARUP, відповідає двом найбільш нагальних проблем Джакарти як мегаполісу: озеленення і ущільнення житлової забудови. Група проектувальників на чолі з бюро MVRDV представила муніципальній владі, власнику ділянки і девелоперу Wijaya Karya – Benhil Property концепцію вертикального міста Peruri 88, котра вже зацікавила ряд великих інвесторів з сфер готельного і торговельного бізнесу.

Це хороший сигнал – значить, будівництво може початися вже в наступному році. Муніципалітет підкреслює, що Джакарті необхідно рости вгору, оскільки місця під забудову в місті залишається все менше.

На перший погляд комплекс здається фантастичним нагромадженням об”ємів, недбало складеною пірамідою з дитячих кубиків. Набагато раціональнішим виглядає ось такий проект http://spletni.in.ua/molodezhnyjj-gorodok-otzyvy-o-komplekse-v-kryukovshhine-t84-600.html ЖК Молодіжне Містечко, що знаходиться під Києвом. Мабуть, випереджаючи можливі запитання про доречність такої просторової композиції, архітектори з MVRDV в офіційному релізі відзначають, що конструкція комплексу набагато простіша, ніж може здатися на перший погляд.

Він складається з п’яти вертикальних елементів, з’єднаних на декількох рівнях горизонтальними об”ємними конструкціями, розташованими під різними кутами відносно один одного.



Основа вертикального міста – так званий комерційний подіум, де будуть відкриті десятки магазинів. В центрі його, згідно концепції, знаходиться громадський простір, площа, перекрита нижньою площиною одного з горизонтальних об’ємів. Висота подіуму досягає 7 поверхів. Всередині 400-метрового хмарочоса планується облаштувати готель класу «люкс». Вірніше, готель займе простір з 44-го по 86-й поверхи.

На даху вежі (88-й поверх) збудують оглядовий майданчик і ресторан з панорамним оглядом. Дахи всіх інших обсягів конструкцій використовуватимуться як громадський простір: там з’являться сади, парки, галявини, дитячі ігрові майданчики, спа-зони та спортивні майданчики.