Шведські конструктори научили лампочку літати!

У світі світильників здавалося б вже все придумали: лампи різного дизайну, форми, лампи тривалого горіння, тощо. Здавалось б, що вже нічим не здивуєш пересічного покупця. Але шведським ентузіастам це вдалося. Вони розробили унікальний світильник, у якому лампочка буквально літає в повітрі! Отож знайомтесь - левітуюча лампа Flyte Levitating.

Автор проекту розповідає, що з дитинства мріяв про ховерборд (літаючий скейтборд), як у фільмі «Назад у майбутнє». Він почав захоплюватися магнетизмом і в підсумку його діяльністю стало створення інсталяцій з левітуючими предметами — від м’ячів до кросівок. Ось прийшла черга і до лампочки.



 

Літаючий світильник складається з легкої світлодіодної лампи, електромагнітого і бездротового передавача, а також приймача електроенергії. Вся ця хитромудра конструкція вбудована в стильну футуристичну коробку, через що світильник здається ще більш магічним. Щоб включити лампу, досить торкнутися підставки.

Завдяки тому, що світлодіодам потрібно дуже мало електроенергії, для лампочки можна легко передавати енергію на відстані навіть 20-30 см від передавача. Плюс, сам світлодіод і скло літаючої лампочки виготовлені за спеціальною технологією, і виробники запевняють, що її вистачить на 50 000 годин роботи. Якщо приблизно порахувати, то навіть використовуючи лампочку 12 годин на добу, її вистачить на 10 років роботи! Це дуже радує, оскільки разом з футуристичною лампочкою ви купуєте потужну довговічну лампу.

Завдяки своєму лаконічному теплому дизайну, Flyte стане прекрасним елементом інтер’єру як вдома, так і на роботі.

Зараз, щоб проект літаючої лампи реалізувати в серійне виробництво, розпочато збір коштів на сервісі колективного фінансування Kickstarter. Менш ніж за місяць на сайті було зібрано понад 120 тисяч доларів, тому розробники заявили, що вже в найближчому майбутньому в інтернеті можна буде купити літаючу лампочку Flyte Levitating. Приблизна ціна простої версії лампочки, що літає становитиме 249 доларів США, а преміум-версія, яка виготовлена з більш якісних матеріалів, буде коштувати близько 550 доларів.

Чудові літаючі, розмовляючі, інтерактивні іграшки, розвиваючі конструктори пропонує інтернет-магазин http://toy-top.com.ua, порадуйте свою малечу прекрасними захоплюючими забавками!