Дослідження: Бізнес в країнах СНД серйозно недооцінює соціальні мережі

Нещодавно аналітики відомого дослідницького центру ProResearch встановили, що дуже незначна частина підприємств країн СНД використовують соціальні мережі як інструмент для просування своїх товарів і послуг.

Дане твердження справедливо для всіх категорій бізнесу: малого, середнього і великого. ProResearch влаштувала опитування, в якому взяли участь 500 топ-менеджерів і керівників. У результаті з’ясувалося, що власну сторінку в соціальних мережах має всього 23% компаній.

Серед фаворитів виявилася одна з найпопулярніших на пострадянському просторі соціалка ВКонтакте з результатом 20%. Друге місце з великим відставанням займає соціальна мережа «Однокласники» з відміткою у 7%. Трійку лідерів замикає Facebook – тут свої віртуальні представництва відкрили лише 6% підприємств.

Цікаво, що спеціально створена для бізнесу соціальна мережа LinkedIn, в якій зареєстровано безліч професіоналів з будь-якої сфери, взагалі не зацікавила підприємців країн СНД, хоча західні компанії інтенсивно користуються її функціоналом

Аналітики вважають, що в сучасних реаліях найбільшого успіху досягне та компанія, яка зможе охопити максимальний коло своїх потенційних клієнтів, а соціальні сітки - один з найефективніших інструментів для досягнення цієї мети.

Також розвитку бізнесу сприяють різноманітні програмні рішення, наприклад на сайті www.evfrat.ru/ можна ознайомитись з ефективною системою електронного документообігу “Е1 Евфрат”

До речі, про користувацьку активність в соціальних сітках. Минулого місяця Марк Цукерберг пообіцяв найближчим часом дати аудиторії інструмент «прояви негативних емоцій», хоча в 2014-му глава Facebook стверджував, що «дизлайків» в соцмережі не буде. Незважаючи на те, що стрічка Facebook і так більш ніж на половину складається з негативу, скепсису і критики — і важко уявити, що трапиться, дай користувачам можливість тиснути на кнопку «Мені не подобається».