Hongqi L5 - статусний китайський аналог Rolls-Royce

На цьогорічному параді на честь 70-річчя Дня Перемоги по головній площі Мінська проїхався унікальний китайський кабріолет FAW HongQi L5 («Червоний Прапор»). Автомобіль був побудований китайським автовиробником FAW і безоплатно переданий Білорусії. Всього було передано дві машини, і цей статусний кабріолет, котрого охрестили як китайський Rolls-Royce замінив традиційні сіро-блакитні ГАЗ-14 «Чайка», котрі очолювали подібні паради раніше.

Ящо це авто можна рахувати екзотикою, то інші китайські бренди достатньо міцно вкорінились на вітчизняному авторинку, а тут http://zapchasti-chery.com.ua/tiggo/ можна придбати автозапчастини для chery і інших популярних китайських машин.



Виробник називає HongQi L5, які є найдорожчими автомобілями, побудованими в Китаї, інспекційними лімузинам. Спочатку передбачалося випустити лише один подібний кабріолет для лідера китайської компартії, однак потім їх кількість трохи збільшили, хоча FAW HongQi L5 як і раніше залишається одним з найбільш рідкісних автомобілів світу.

Зібрані вручну кабріолети мають все, що необхідно для комфортної їзди вищих віп-персон. Габарити 3200-кілограмового авто наступні: довжина — 5,555 мм, ширина — 2,018 мм, висота — 1,578 мм (по стійці лобового скла) і колісна база — 3,435 мм. Під капотом знаходиться 6,0-літровий двигун V12 власного виробництва китайської компанії, що видає понад 400 к. с. і 548 Нм. В парі з автоматичною 6-ступінчастою трансмісією, мотор розганяє повнопривідне авто з гідропневматичною підвіскою до обмеженою електронікою максимальній швидкості за 10,5 секунд.

В салоні, оздобленому дорогими матеріалами, можна виявити круїз-контроль, клімат-контроль, рідкокристалічну панель приладів і просунуту мультимедійну систему.



Передаючи авто білоруським високопосадовцям представник китайської компанії сказав наступне: «Ми використовували найкращі сучасні матеріали та комплектуючі у поєднанні з класичним дизайном кузова при створенні цієї машини. Завдання було зробити свій унікальний і в той же час впізнаваний у всьому світі автомобіль. Мови про якесь наслідування бути не може».