Телефонні будки-акваріуми від Benedetto Bufalino

Існує велике різноманіття домашніх акваріумів: різних екзотичних форм, для утримання різних видів риб, а зараз появилося ще й нове європейське захоплення - невеличкі медузи. А як щодо оригінальних акваріумів, призначених для публічних місць, скажімо як частина міського пейзажу, або як місце зустрічі і можливість поспостерігати за часткою живої природи в урбаністичній обстановці?

Цю ідею в абсолютно незвичайному виконанні пару років тому втілили в життя французький художник Benedetto Bufalino і його друг, дизайнер Benoit Deseille.
Вони не стали виготовляти акваріуми з нуля – а взяли за їх основу застарілі, практично не використовувані будки телефонів-автоматів. І навіть залишили всередині самі телефони: як нагадування про швидкоплинність часу і про те, як сьогодні незамінні речі завтра опиняються на смітнику історії.



Перетворені в оригінальні акваріуми телефонні кабіни були спеціально обладнані: їх внутрішній простір зробили ізольованим для утримання води. Висадили туди водорості, і додали кілька сумісних між собою видів акваріумних рибок з яскравим і привабливим забарвленням.

Акваріуми від Benedetto Bufalino і Benoit Deseille не були виставлені в якомусь конкретному місці окремо взятого міста. Їх творці організували пересувну виставку-тур по Європі, щоб дати можливість ознайомитися з їх інтерактивним мистецтвом максимальному числу глядачів.

І люди, згідно відгуків і представленим світлинам, дійсно були заінтриговані, коли виявляли на площі свого міста настільки цікаву конструкцію – величезний акваріум з водоростями і рибками всередині!

Екзотичні телефонні будки привертали увагу днем, і буквально притягували жителів і туристів вечорами, будучи обладнаними красивим підсвічуванням. На жаль, акваріуми з телефонних будок так і залишилися лише частиною арт-експозиції: залишити їх на вулиці без нагляду, в якомусь постійному місці занадто ризиковано, адже вандали існують всюди, і навіть у цивілізованій Європі.