Блакитна лагуна - унікальний геотермальний курорт в Ісландії

Ісландія знаменита своїми мальовничими льодовиками, гейзерами, водоспадами і вулканами. Це суворий і дикий край, з неймовірними фантастичними пейзажами. Але є на південно-заході країни ельфів одне місце воістину чарівне, — озеро Блакитна лагуна на півострові Рейкьянес

Геотермальне озеро Блакитна лагуна стало візитною карткою Ісландії та улюбленою Меккою для ісландців та туристів. Щорічно його відвідують понад 300 тисяч чоловік. Взагалі, на нашій планеті існують і інші прекрасні куточки, а мандрівник Ілля Абель розповість про них на сторінках порталу “NaVlasniOchi.

Унікальні води озера змінюють свій колір від небесної блакиті до молочно-білого. Ні сніг, ні дощ, ні відносно невелика глибина (від метра до трьох) не впливають на їх температуру. За 5 кілометрів видно пару, що піднімається від води.

Незважаючи на місцевий суворий клімат тут завжди комфортні 38-40 градусів. Кремній, кварц, біла глина, мінеральні солі і синьо-зелена водорость роблять склад місцевої води надзвичайно лікувальним. В ній вмирають будь-які бактерії, включаючи грибкові. Виняток – кремнієві бактерії, які існують тільки в Блакитній лагуні і зміцнюють імунітет людини.



Цікаво те, що Блакитна лагуна з’явилася не завдяки матінці-природі, а внаслідок роботи геотермальної електростанції, яка знаходиться тут досі. Місцеві жителі давно використовують ці води для обігріву будинків і гарячого водопостачання, але порівняно нещодавно зацікавилися їх незвичайним кольором. Так, в 1999 році, на місці розробки, серед скелястих берегів з лави, виріс сучасний СПА-комплекс і медична лабораторія, в якій розробляють унікальну косметику для догляду за шкірою.

Зараз територія Блакитної лагуни повністю облаштована для лікування і релаксу. Тут є дерматологічна клініка з невеликим готелем, зона відпочинку, магазин з йілющими косметичними засобами Блакитної лагуни, ресторан і кафе.

Величезні натовпи туристів відвідують озеро, щоб просто подивитися на вийняткову її красу. Вхідний квиток коштує 10 євро. Якщо ви плануєте бути в Ісландії і відвідати озеро, то варто звернутися до місцевих туроператорів. Вони регулярно організовують екскурсії, ціна яких приблизно 22 євро.