Американці розробили літаючу електростанцію

Компанією Altaeros Energies, що займається розробками, спрямованими на отримання енергії вітру, продемонстрована принципово нова вітрова електростанція. Установка ця унікальна тим, що працює за принципом вітряних турбін, але виробляє енергію, одержувану від вітру на великій висоті.

Altaeros Energies кілька років тому завершила тестування прототипу повітряної вітротурбіни (АВТ). Платформа AWT піднялася на висоту близько півкілометра, і після вироблення певної кількості енергії приземлилася в автоматичному циклі. Крім того, даний прототип на великих висотах виявився здатний виробляти в два рази більше потужності, ніж звичайні вітрові електростанції, що генерують струм на високих вежах. Повітряна турбіна була успішно транспортована і розгорнута у повітрі з спеціального причепа.

Altaeros розробляє поки тільки свій перший продукт, але він обіцяє скоротити витрати на електроенергію до 65 відсотків шляхом використання сильних вітрів, що звичайно дмуть на великій висоті. Крім того, нова вітрова електростанція практично не буде мати екологічних та шумових впливів і вимагає мінімального обслуговування. Altaeros планує у віддалених промислових і сільських районах витіснити з ринку дизель-генератори, що використовують дороге паливо.

Впродовж десятиліть для вітряних турбін вимагалося крани і величезні вежі, щоб знімати енергію вітру в декількох десятків метрів від землі, де вітер все ще залишається нерівномірним, і дме то повільно, то поривчасто. Сучасні надувні матеріали здатні підняти вітрові турбіни на висоту з більш потужними вітрами, а вся надувна вітрова електростанція економічно конкурентоспроможна і встановлюється дуже просто, з вантажного контейнера.

Для підйому на велику висоту AWT використовує наповнені гелієм, надувні оболонки. Чим вище від землі, тим вітри більш послідовні і приблизно в п’ять разів сильніші. Міцні троси утримують AWT в стійкому стані і переправляють вироблювану вітровою електростанцією електроенергію на землю. Підйомні технології адаптовані з аеростатів, промислових родичів пасажирських дирижаблів, які протягом десятиліть на довгий час піднімали в повітря важкий вантаж і радіолокаційне обладнання.

Компанія пропонує комплексний якісний ремонт зварювального обладнання, його обслуговування, а також модернізацію. На сайті visp-ltd.com представлено повний перелік пропонованих послуг, і контактні дані.