Найбільшу у світі ялинку щороку запалюють у італійському містечку Губбіо

Найбільшу новорічну ялинку в світі встановили в останнє десятиліття минулого віку в Італії у місті Губбіо, що знаходиться в регіоні Умбрія. Але вона незвичайна не тільки своїми розмірами, але і зовнішнім виглядом – вона не є цілісним деревом, а являє собою гігантську гірлянду у формі ялинки, розміщену на схилі гори Інджіно (на італійському Monte Ingino), яка височіє над містом. Коли ця інсталяція, що складається з тисячі ламп, засвічується, створюється неймовірно красиво видовище!

Розміри справді вражають – ширина цієї дивовижної ялинки біля основи становить 350 метрів, а висота аж 650 метрів! Вона складається з 3000 різнокольорових вогнів і 8,5 кілометрів електричних кабелів, розташованих по всьому силуету ялинки. Її верхівку прикрашає комета з зіркою, яка складається з 200 вогнів, має довжину близько 50 метрів і площею понад 1000 квадратних метрів. А загальна площа новорічної ялинки становить понад 100 тисяч квадратних метрів.

Подачу електрики для цієї світлової інсталяції забезпечують 1350 розеток і вилок. Ялинку споруджували добровольці, причому як дорослі, так і діти. Цей новорічний шедевр видно з відстані до 50 кілометрів!

Звичайно ж, яке новорічне свято без цієї лісової красуні! Щоб дійсно по-святковому провести старий і зустріти Новий Рік ми можемо купити ялинку живу, або штучну, а можна поїхати до цього чудового італійського містечка, і потім всім хвалитися побаченим.



Як бачимо, не даремно ще у 1991 році ця ялина була занесена в Книгу рекордів Гіннеса як найбільша новорічна ялинка в світі. Незвичайну ялинку в Губбіо (на італійській мові Albero di di Natale Gubbio), яку називають «символом миру і братерства людей», запалюють щороку 7 грудня. Ця традиція з’явилася в 1981 році, коли деякі місцеві мешканці вирішили відсвяткувати Різдво якось особливо і зробили величезну ялинку з гірлянд.

У 2012 році ялинку запалив президент Італії Джорджо Наполітано. Цікаво, що глава держави зробив це, навіть не виходячи з палацу президента Італійської Республіки. Для того, щоб зв’язатися з Губбіо і включити вогні ялинки в реальному часі, він використовував інтернет-планшет.

Щороку в цей час тисячі іноземних туристів відвідують цей італійський містечко саме для того, щоб подивитися на оригінальну ялинку, яка нікого не залишить байдужим!