Унікальний дерев’яний інтер’єр бару Raval у місті Торонто

Серед сучасних дизайнерів інтер'єру натуральні природні матеріали користуються особливою любов'ю. Особливо часто в оформленні внутрішніх приміщень використовують оброблену або необроблену деревину. Це не тільки стильні дерев'яні меблі та оригінальні декоративні елементи, але і дерев'яні панелі, якими обшивають підлогу, стіни, а іноді навіть і стелю.

Найсміливішу і найоригінальнішу Вашу дизайнерську фантазію втілять у життя креативні спеціалісти студії Privat-designe. Ми гарантуємо вишуканий внутрішній і зовнішній дизайн приміщення з скрупульозним врахуванням побажань кожного клієнта, чітко обумовлені терміни виконання робіт, демократичну цінова політику.

Архітектурне бюро Partisans оформило в Торонто пінчо-бар Raval, інтер’єр якого присвятили іспанському архітектурному генію Антоніо Гауді. Один з найвідоміших канадських шеф-кухарів і власник бару Isabel Грант ван Гамерен задумав відкрити в Торонто ще один заклад з меню, яке базується на маленьких баскських закусках пінчо, різновиду знаменитих тапас, які подають у барах на півночі Іспанії. Як має виглядати його інтер’єр, шеф приблизно собі уявляв і втілити проект в реальність запросив місцевих архітекторів Partisans, любов яких до чітких органічних форм і роботі з деревом вже стали фірмовим стилем.

Названий на честь одного з найбільш неоднозначних кварталів Барселони, невеликий бар Raval площею трохи більше 90 квадратних метрів архітектори повністю “одягнули” в цілісну обтічну оболонку з червоного дерева з різьбленою барною стійкою і напівкруглими нішами. Реконструюючи старе приміщення в Маленькій Італії в самому центрі Торонто, архітектори перетворили його в архітектурну скульптуру з дерева – інтер’єр являє собою вирізану з червоного дерева звивисту стрічку Мебіуса, всі поверхні якої плавні і обтічні.



В барі всього кілька високих табуретів і пара столиків-бочок, за якими стоять, а не сидять. Передбачається, що відвідувачі повинні заходити в бар Raval лише перекусити і випити склянку вина, все це роблячи стоячи і притулившись до теплих і приємних на дотик гладких дерев’яних поверхонь.

Для того щоб вирізати з дерева цей затишний і такий домашній, але складний з технічної точки зору інтер’єр, архітектори студії Partisans вдалися до сучасних цифрових технологій, які активно використовують у своїй роботі – лазерні 3D-сканери і принтери. Комп’ютерне моделювання, різьба, обробка і збірка 75 дерев’яних панелей обійшлися замовникам проекту недешево, але результат перевершив найсміливіші очікування і вже кілька місяців стрімко окупає всі витрати.