«Етнусики»: жіночі та чоловічі труси з традиційною українською вишивкою

Андрій Дубчак — seo-майстер. Крім того, за його плечима три освіти: у галузі журналістики, а також інженерна і комп'ютерна. Але і це не всі його заняття — Андрій втілив у життя свою успішну бізнес-ідею, і продає білизну з вишивкою у вигляді традиційних орнаментів України.

Ідея прийшла до нього випадково, коли він обирав подарунки для своїх американських родичів. Знайти щось оригінальне було складно, а традиційні вишиванки і скриньки з розписом вже не дивують. І тоді майбутній підприємець подумав, що труси з вишивкою — відмінна бізнес-ідея!

Така досить екстравагантна білизна могла не всім припасти до смаку, і Андрій спочатку опитав своїх друзів. Всім сподобалася його ідея, і молодий чоловік вирішив ризикнути.

На початку 2013-го був зареєстрований бренд «Етнусики». І вже влітку того ж року нижня білизна з вишивкою була з тріумфом представлена на одному з українських етнічних заходів.

Роздуми над деталями вимагали декількох місяців. Андрій багато читав про традиційні вишивки та орнаменти України, обговорював ідею з майстрами. Спочатку підприємець задумався про моральну сторону питання — чи можна поміщати подібні символи на нижню білизну? Але він з’ясував, що в давнину такі малюнки вишивали на натільні сорочки, і це його заспокоїло.

Щоб запустити проект, потрібно вкласти в нього п’ять тисяч доларів. На ці кошти були придбані: машина для вишивання, сама білизна, нитки. Був також створений онлайн магазин. В асортименті магазину на даний момент вісім моделей. Коштуэ білизна 200 гривень за жіночу модель і 250 за чоловічу.

Коли перші фотографії білизни з’явилися на сайті і в соцмережах, реакція на них була різною. Деякі люди поставилися до продукту з гумором, деякі — з обуренням. Але на один поганий відгук доводилося до п’ятисот «лайків».

Свою потенційну аудиторію Андрій бачить серед молодих людей від 18 до 40, які шукають щось оригінальне в якості подарунка своєму партнерові.