Компанія Qoros Chery представила автомобіль майбутнього, який розуміє емоції і почуття водія

Зовсім недавно автомобільна спільнота дізналася про бренд Qoros Chery, який заснував тандем з ізраїльського інвестфонду Israel Corp. і китайської марки Chery. Розташована в Шанхаї молода компанія не стоїть на місці: вже побачили світ дві моделі (седан і хетчбек Qoros 3), успішно дебютувала на автовиставці в Гуанчжоу з Qoros 3 City SUV, а також гідно показала себе в Лос-Анджелесі на конкурсі дизайнерських підрозділів автомарок.

Взагалі, вітчизняним автолюбителям добре знайомі китайські автобренди, а тут http://www.asiacentr.com.ua/ua/ можна по найкращій ціні придбати запчастини до Chery і Geely.

Щорічний дизайнерський конкурс в Лос-Анжелесі проходиться починаючи з 2003 року і завжди організатори ставлять дизайнерам і конструкторам нову тематику. Цього разу тема присвячена тому, яке у автокомпаній відчуття майбутнього і як машини зможуть взаємодіяти з людиною в 2029 році. Своє бачення тематики Qoros представила за допомогою прототипу Qoros Qloud Qubed, який є не просто концепт-каром, а швидше інтелектуальним персональним помічником здатним виконувати безліч завдань.

За задумом розробників прототип зможе не тільки розпізнавати, що на даний момент відчуває водій, але також аналізувати отриману інформацію, та у разі потреби активувати автопілот.

Але найголовніше, що футуристичне авто здатне до самостійного навчання. Нинішні системи фактично являють собою прив’язку транспортного засобу до смартфону. Але авто кінця наступного десятиліття будуть здатні на більше.



Фахівці Qoros оснастили концепт інтелектуальною системою Q. Електроніка кожен день буде аналізувати і запам’ятовувати спосіб життя та всі звички свого господаря в т. ч. які він любить відвідувати заклади, переваги у музиці, найчастіше повторювані маршрути, часто використовувані контакти і ін. Як передбачає концепція Qoros дозволить взаєминам людини і машини розвиватися щодня за принципом того, як за звичаєм вибудовуються стосунки між людьми. Автомобіль безперервно буде самонавчатися протягом усього терміну експлуатації.

Крім цього, прототип зможе сприймати власника через всі 5 відчуттів, а також орієнтуватися на його настрій і стан (сумний, злий, сонний, закоханий і т. д.). У цьому контексті фахівці Qoros подбали і про безпеку. Якщо, наприклад, авто визначить, що водій не зосереджений на дорозі або йому стало погано, то прототип візьме функції управління на себе, і рух продовжиться в режимі «автопілоту». Якщо ж машина зрозуміє, що водій голодний, то підшукає згідно кулінарним уподобанням власника ресторан, прокладе до нього найкоротший маршрут і навіть зможе водія туди відвезти.