Велосипед fUCI, що нехтує всі гоночні правила

Інженер Роберт Еггер розробив велосипед для тих, хто любить швидко їздити. Дизайн цього засобу пересування грубо порушує основні вимоги UCI, Міжнародної федерації велоспорту. І назву новий велосипед отримав "промовисту" – FUCI. Першу букву багато порахували явним натяком на те, що автору винаходу, м'яко кажучи, байдужі традиційні канони.

Велосипеди, які беруть участь у великих велоперегонах міжнародного класу, як, наприклад, Тур де Франс, виглядають стандартно, відмінності між ними мінімальні, відсутні технічні “навороти “. Це викликано не відсутністю фантазії велосипедистів, а жорсткими вимогами UCI, Міжнародної федерації велоспорту. До дизайну спортивних велосипедів ця організація досить вимоглива і не дозволяє нічого зайвого. Любителі швидкої їзди, які не беруть участь в професійних змаганнях, впевнені, що такі обмеження тільки гальмують технічний прогрес в частині виготовлення велосипедів.

Керуючись цими міркуваннями, Роберт Еггер і створив свій FUCI.

Одна з особливостей концепту, яка відразу звертає на себе увагу, – різний розмір коліс.



Заднє колесо більше переднього, і це за вимогами UCI неприпустимо для спортивного велосипеда. Діаметр заднього колеса – 85 см, стартувати з таким складніше, зате підтримання швидкості під час їзди дається набагато краще. У нижньому кронштейні велосипеда розташований електродвигун, що працює від літієвої батареї. Для підзарядки її можна як знімати, так і залишати на місці, вона буде заряджати прямо на ходу, від фотоелектричної панелі.

На FUCI можна встановити смартфон і інтегрувати його з бортовими датчиками. Ще одна пара неприпустимих для спортивних велосипедів деталей – аеродинамічні обтічники, а також лобове скло, як на скутерах і мотоциклах.


Прекрасна планета velo магнітом притягує до себе всіх любителів швидкої їзди. На сайті veloplaneta.com.ua представлені кращі зразки велосипедів різних конструкцій, а також аксесуарів до них.