Iris – електромобіль з кабіною-ліфтом

Що получиться, якщо "схрестити" автомобіль з підйомником, та ще й з таким, щоб у ньому розміщувалась кабіна водія? Тривіальній уяві важкувато змалювати в голові подібного техномутанта. А от тоті витівники-французи не тільки додумались до такого, а ще й реалізували подібний проект, причому досить успішно!

Отож, інженери однієї французької компанії розробили досить цікавий електричний автомобіль. Модель Iris являє собою гібрид легкової машини і підйомника. Кабіна з водієм встановлена на щоглі і може висуватися вгору на висоту до 3 метрів. При цьому підйом і спуск може здійснюватися і під час руху.



Автори проекту вважають, що подібна конструкція дозволить водієві не тільки краще орієнтуватися в дорожній ситуації, але і при нагоді милуватися навколишніми пейзажами. Втім, чудо-машиною зацікавились інші компанії і деякі державні служби. Наприклад, їх планують застосовувати в поліції для обслуговування масових заходів в якості мобільних спостережних пунктів. Знайдеться робота для Iris Viseo і в аеропортах.

У салоні вміщується лише одна людина, причому її крісло розташоване по центру кабіни. З допомогою електродвигуна потужністю 127 к. с. Iris розвиває швидкість до 25 км/год. 48-вольтові акумулятори забезпечують до 85 км шляху, їх повна підзарядка займає близько 8 годин.

Придбати Iris стандартної комплектації можна буде за 45 000 євро.


Якісні Volkswagen бу запчастини по найкращій у Києві ціні пропонує компанія АВТОРАЗБОРКА “РБ-АВТО”.