Скільки у світі сайтів?

Інтернет міцно і безповоротно адаптувався у нашому повсякденному житті, полегшуючи нам роботу, урізноманітнюючи дозвілля, відкриваючи нові сфери діяльності, і розваг, надаючи доступ до величезного масиву інформації. А цікаво, скільки зараз у Всесвітній мережі сайтів?

Про точну загальну кількість веб-ресурсів на конкретну дату дізнатись неможливо, адже процес утворення нових сайтів безперервний, причому розвивається він у геометричній прогресії. У звязку з цим і послуга Створення сайту зараз досить затребувана, адже без нього ніякий бізнес, чи інша ініціатива не буде успішною

Згідно з останніми даними авторитетної британської компанії Netcraft, у вересні 2014 року кількість сайтів у світі перевищила позначку в 1 млрд і склала 1022954603 сайтів. Це на 31 млн більше, ніж місяцем раніше. Про це пише видання The Washington Post з посиланням, зокрема, і на статистичну службу Internet Live Stats.

Цифра 1 млрд здалася б фантастикою 19 років тому, коли Netcraft почала роботу з відстеження кількості сайтів. Так, в серпні 1995 року налічувалося всього 19 тис. сайтів, проте вже в жовтні 1997 року їх число зросло до мільйона, а в грудні 1999 року – до 10 млн. Цифра в 100 мільйонів була досягнута в липні 2007 року, а планка в 1 млрд – подолана 17 вересня минулого року.

Цікаво, що динаміка зростання кількості сайтів не завжди була позитивною: спостерігалися і короткочасні спади. Так, у березні 2003 року число сайтів було меншим, ніж у лютому 2002 року, а в жовтні 2010 року меншим, ніж у вересні 2009 року. Проте пізніше зростання завжди відновлювався з прискоренням.

Зазначимо, що статистика не є точною. Крім того, близько 80% зареєстрованих у світі доменів заморожені і не розвиваються своїми власниками.