Карта кібератак в реальному часі показує масштаб онлайн-злочинності

Хоча фахівці постійно попереджають про поширеність і небезпеки кібератак, для більшості людей це залишається ефемерним поняттям. Проте масштаб цієї міжнародної війни насправді загрозливий, але пересічним громадянам важко оцінити його.

Компанія Check Point Software Technologies, що спеціалізується на інтернет-безпеці, представила новий сервіс — світову карту кіберзагроз Check Point ThreatCloud World Cyber Threat Map. Завдяки цьому сервісу в режимі реального часу можна спостерігати місця на нашій планеті, що в даний час піддаються кібератакам.

За словами розробників, карта більш деталізована, ніж інші подібні ресурси, і використовує дані з глобальної системи Check Point ThreatCloud, яка об’єднує величезну кількість шлюзів безпеки по всьому світу. Так, на сайті можна подивитися щоденну статистику (країни-лідери за кількістю атак), а також дізнатися, які основні типи атак для окремих країн і середні показники заражень за тиждень або місяць.

«У 2014 році кількість цільових атак на організації сегменту СМБ, підприємців і державні структури зросла на 42% — ніхто не застрахований від кіберзагроз. 74% організацій були атаковані з допомогою як мінімум одного виду шкідливого ПО, а 47% піддалися злому системи безпеки через скомпрометовані мобільні пристрої. І це тільки ті атаки, про які нам відомо», — зазначив Гіл Швед(Gil Shwed), головний виконавчий директор і засновник Check Point.

Амнон Бар-Лев(Amnon Bar-Lev), президент Check Point, у свою чергу розповів, як підприємці можуть використовувати дані про загрози, отримані в режимі реального часу, в поєднанні з гнучкою модульною архітектурою безпеки для підвищення рівня своєї захисту: «Інформація про погрози — це критично важливий компонент, але вона тільки організації розповідає, що зараз відбувається. З допомогою Check Point замовники можуть використовувати ці дані для покращення захисту мережевої інфраструктури, забезпечуючи належний рівень безпеки з урахуванням ще невідомих загроз».

Только благодаря качественному сайту возможна хорошая расскрутка Вашего бизнеса. Интернет-агентство Webformula предлагает услуги по созданию веб-ресурсов любой сложности и тематики. Мы создали более 250-ти успешных проектов, нашими клиентами являются серьезные известные компании.