Індус носить на голові найбільший в світі тюрбан вагою майже 50 кг

Автар Сінгх Мауні, 60-річний житель індійського міста Патіала, — володар найбільшого тюрбана в світі. Коли побожний сикх розгортає свій гігантський 45-кілограмовий головний убір, то довжина полотнища становить 645 метрів! Це довжина 13 олімпійських басейнів, якщо їх розташувати в один ряд.

Традиційний головний убір послідовників сикхізму - тюрбани. Довжина матерії, яка використовується для їх створення в розгорнутому вигляді становить лише 5-7 метрів. Але тільки не у випадку з найбільшим тюрбаном цього поважного добродія.

Мауні починав зі звичайного тюрбана, потім зробив “скромний” тюрбан довжиною 151 метр і поступово збільшував його довжину. Щоб досягти нинішніх розмірів головного убору, сикхові знадобилося цілих 16 років.

Щоб обернути тюрбан навколо своєї голови Сінгху Мауні необхідно 6 годин. Чи варто говорити, як йому проблематично збиратися куди-небудь!

Крім тривалих зборів, у сикха є ще одна проблема — йому доводиться переносити на собі величезну додаткову вагу. Тільки тканина його тюрбана важить 30 кг. Ще на 15 кг “тягнуть” металеві прикраси на тюрбані. Крім цього, він також носить меч і браслети загальною вагою близько 40 кг. Сикхові доводиться їздити тільки на мотоциклі, оскільки його тюрбан просто не влазить ні в одну машину.



Незважаючи на те, що Мауні щодня доводиться тягати зайві 85 кг, 60-річний чоловік дуже пишається своїм незвичайним тюрбаном і стверджує, що не вважає його тягарем.

Автар є місцевою знаменитістю, і як тільки він з’являється на вулиці, його відразу оточує натовп з фотоапаратами. Також він став живим джерелом натхнення для пенджабской молоді, яка останнім часом почала забувати давні традиції свого народу.

OOO «КИЕВДНЕПР» реализует ветошь, а также другие обтирочные материалы со склада в Киеве