Тайланд. Острів Джеймса Бонда

Що потрібно для створення всесвітньо відомої туристичної пам'ятки? Прекрасні пляжі, кристально чиста вода, м'який клімат? Не обов'язково. Цій меті сприяють зйомки всесвітньо відомого фільму. У 1974 році в затоці Пханг Нга проходили зйомки фільму «Людина із золотим пістолетом», який запам'ятався грою актора Роджера Мура (в ролі Джеймса Бонда), Крістофера Лі (в ролі найманого вбивці Скараманги), і маленьким островом незвичайної форми.

Цей острів офіційно називається Ко Тапу, але всьому світові він відомий як острів Джеймса Бонда. Ко Тапу на сьогоднішній день - одна з найбільш популярних туристичних визначних пам’яток Таїланду не завдяки приголомшливим краєвидом, чудовим пляжам і прекрасній погоді, а імені, яке він отримав в кінематографі.

Взагалі, такого роду історії непоодинокі. Нещодавно ми розповідали про дивовижні скелі китайського парку Чжанцзяндзе, якими надихнувся Камерон при створенні образу планети Пандорри з легендарного фільму “Аватар”.



Отож затока Пханг Нга з її красивими островами, печерами, пляжами і прихованими лагунами була практично невідомою світу, поки сюди в 1974 році не приїхав знаменитий англійський актор Роджер Мур (Джеймс Бонд) для зйомок фільму «Людина із золотим пістолетом». Після тріумфального кінопрокату, сюди ринув справжній потік туристів, щоб власними очима подивитись на місце, де відбувалися зйомки другого самого успішного кіносеріалу в історії (серіал про Джеймса Бонда заробив понад $5 млрд. доларів, поступившись пальмою першості лише Гаррі Поттеру).



Так острів Джеймса Бонда зайняв своє почесне місце на туристичній карті Таїланду. Він став самим фотографованим об’єктом на всій території затоки Пханг Нга. З 1981 року, Ко Тапу знаходиться під захистом Національного морського парку Пханг Нга.

З 1998 року введено заборону на наближення до острова довгохвостих човнів і катерів. Ця міра спрямована на запобігання ерозії вапнякової породи острівця. Експерти ламають голови над тим, як зміцнити основу крихітній скелі, щоб уберегти відому природну пам’ятку Таїланду від руйнування.

Ласковое солнышко, изумительной красоты бескрайнее море, а на его берегу шикарная вилла в изысканном испанском стиле – не это ли является вожделенной мечтой! Но она может стать явью, стоит только  здесь http://www.zolotoybereg.com/ купить дом на берегу моря в поселке Золотой Берег, где все создано для идеального проживання. Воспользуйтесь прямо сейчас уникальным предложением приобрести элитное жилье в Одессе.