Найбільша піца в світі: черговий рекорд в Італії

Італійські пекарі відсвяткували 126-й день народження піци «Маргарита» з розмахом! На Всесвітній виставці «Експо-2015» зібралися побити попередній рекорд найдовшої піци

80 кращих майстрів Мілана працювали 18 годин: взяли 2 тони томатного соусу з добірних помідорів, більше 1,5 тонн сиру моцарелла, оливкову олію, приготували найкраще тісто для піци, і спекли все це в п’яти спеціально модернізованих печах. Найдовша піца в світі помістилася на 800 столах, поставлених в ряд вздовж імпровізованої сільської вулиці на виставці «Експо-2015».

Вийшло 5 тонн ароматної піци «Маргарита». Італійське «диво» виміряли, розрізали на 35 тисяч шматків і більшу частину віднесли в міланський центр для іммігрантів. Все, що залишилося, змогли скуштувати всі охочі відвідувачі «Експо-2015». Ціна задоволення склала 200 тисяч євро за витрачені продукти.

Попередній рекордсмен був довжиною 1141,5 метра, а зроблений цей шедевр в Іспанії. І ось нарешті-то італійці змогли обійти іспанців. 1595,45 метра справжньої італійської піци «Маргарита» приготовлено на її батьківщині! Суддя Лоренцо Вентри обіцяв, що ця піца в Книгу рекордів Гіннеса потрапить неодмінно.

Зрештою, цю страву ми любимо не через якісь її чемпіонські досягнення, а завдяки смаку. І якщо ви бажаєте побалувати себе смачною піцою, раджу тут pizza33.ua її замовляти, не пошкодуєте!



А от у 2012 році і знову ж таки в Італіїї, точніше - у Римі п’ять кухарів випікали класичну «Маргариту», її діаметр становить 40 метрів і це на сьогоднішній день найбільша кругла піца. Площа її – 1208 квадратних метрів!



Щоб приготувати піцу знадобилося 8 892 кілограм борошна, 3 991 кілограма томатної пасти і близько 8 тонн моцарелли. Піца готова важить більше 16 тонн. Ще, щоб приготувати піцу знадобилося 680 кілограмів маргарину, 249 кілограм солі, 190 кілограм рослинної олії і 23 кілограми бальзамічного оцту.

Щоб випекти цю піцу, італійські кухарі не покладаючи рук працювали 48 годин. Піца складена з 5234 окремо приготованих частинок.

Піца була названа «Оттавіо» на честь Августа, першого римського імператора. Кухар Довіліо Нарді, який керував командою кухарів, сказав: «Ми назвали піцу «Оттавією», в надії на економічне і культурне відродження».