На Женевському автосалоні показали «електромобіль майбутнього» Quant F

Оскільки електромобілі зараз в тренді, багато компаній намагаються створити власну версію електрокара. При цьому деякі компанії йдуть власним шляхом, не використовуючи досягнення інших автовиробників. Наприклад, компанія Toyota просуває електромобіль на водневих паливних комірках. А компанія nanoFlowcell з Ліхтенштейну пропонує проект електромобіля з екзотичною системою отримання енергії — потоковою батареєю.

Втім, до масового виробництва подібних засобів ще далеко, а якщо ви бажаєте придбати хороше і недороге авто, почитайте отзывы про автосалон олимп 56, думаю, такі вигідні пропозиції нікого не залишуть байдужими.



Отже, у минулому році компанія представила автомобіль Quant e-Sportlimousine з запасом ходу 600 км і потужністю в 925 конячок. В цьому році на Женевському автосалоні анонсована нова модель — Quant F. Тут потужність вже 1090 кінських сил, а запас ходу — до 800 км. Максимальна швидкість електромобіля складає 300 кілометрів на годину.

В якості палива тут використовуються іонні рідини (які саме — виробник не говорить, повідомивши тільки, що негорючі рідини і нетоксичні, основний компонент — солона вода). Рідини розміщуються в двох баках — в одному баку іонна рідина з зарядом “+”, в іншому, відповідно “-”. При роботі автомобіля обидві рідини зустрічаються в спеціальній камері, де взаємодіють через іонообмінну мембрану, в результаті чого виробляється струм. За словами виробників, потокові акумулятори компанії мають в п’ять разів більшу ємність на одиницю маси, ніж Li-Ion акумулятори.



Об’єм баків для іонних рідин, сумарно — 500 літрів. При цьому блок суперконденсаторів отримує від «генератора» струм силою аж до 50 А, а на електромотор може подаватися (щоправда, ненадовго), струм силою понад 2000 А завдяки новій «буферній системі». Максимальна напруга в системі приводу — аж до 735 В замість 600, як у попередньої моделі. Середній показник напруги при тривалій роботі — 400 Ст. Розробники стверджують, що ще жоден виробник електромобілів не домагався 2000 А для пасажирського авто на дорозі.

Найближчим часом виробник буде виконувати краш-тести в Німеччині і США. Поки що, на жаль, про масове виробництво електромобіля мова не йде — можливо, весь сир-бор тільки для того, щоб показати переваги такого способу вироблення електрики, і в подальшому — запуск продажів паливної системи на іонних рідинах.