Молочна ферма від французьких дизайнерів vache à lait

Ох вже ці креативні дизайнери, які вже тільки фантастично-неймовірні, і навіть божевільні ідеї не крутяться в їх несамовитих головах, і тут же вириваються назовні для реалізації! Інколи дивишся на звичайні речі, що побували в їх руках, а опісля зазнали кардинальних трансформації, і виникають лише питання на кшталт "навіщо?", або "в чому сенс?"

Здавалося б, що може бути більш прозаїчніше пляшки, чи пакету молока? Ні, ну звичайно, ніхто не сумнівається щодо користі для здоров”я даного продукту, або від якісного натурального йогурта, подивіться тут http://listex.info/category/1001-gustoy_yogurt-tvorozhok, суцільна смакота і пожива! Можна було б на цьому і крапку поставити. Так ні, невгамовній творчій натурі захотілось переосмислити процес споживання!

Наливати молоко з пляшки чи пакета на домашній кухні – заняття нудне і нецікаве, у всякому разі так собі подумали креативщики паризької студії дизайну Design Studio 55. Набагато цікавіше це робити за допомогою спеціального набору vache à lait. Створений для тематичної виставки what’s Next for Milk? цей набір представ у вигляді оригінального диспенсера (дозатора) на високій підставці в комплекті зі склянками в цікавому оформленні, що складається з великої і круглої скляної банки на білому пластиковому піддоні.

У її верхній частині знаходиться отвір, що закривається кришкою, і через який заливається молоко. У нижній розташовані три “соски” з харчового силікону з отворами, через які і пропонується “надоїти” собі в склянку молоко.



Розташовані на підставці склянки теж мають оригінальне оформлення. Вони виготовлені з білого пластику у вигляді відерця з металевою ручкою і дерев’яним кріпленням на ній. Приблизно у такі ж, але великі, відра на молочних фермах і доять молоко зазвичай фермери.

При створенні цього набору французькі дизайнери хотіли нагадати про важливість тваринницької ферми, звідки і “з’являються” молочні продукти. Створити відчуття, що користувач п’є свіже парне молоко прямо з-під корови.

Подібний набір міг би стати гідним доповненням кухонних аксесуарів багатодітної сім’ї, готельного кафе або ресторану з шведським столом, інших місць, де п’ють багато молока – і де оригінальний дизайн vache à lait був би гідно оцінений. На жаль, виконаний він був в єдиному екземплярі спеціально для виставки – та відомостей про можливе надходження набору в продаж поки немає.