HP Envy 17 Leap Motion: перший ноутбук з режимом управління жестами

Сенсорний дисплей став тепер традицією для ноутбуків, але компанія HP зі своєю розробкою HP Envy 17 Leap Motion відкриває новий стандарт управління персональним комп'ютером — безконтактний. Найпопулярніша технологія розпізнання руху жестів Leap Motion вбудована прямо в ноутбук.

Отож, компанія Hewlett-Packard анонсувала оновлену модель ноутбука Envy 17 Leap Motion Special Edition з підтримкою безконтактного управління рухами рук за рахунок інтегрованого сенсора. Процес його використання нагадує футуристичні інтерфейси Голлівуду і магію одночасно.

До речі, в магазині http://www.moyo.ua/netebook_pc/notebooks/ ви можете придбати хороші функціональні ноутбуки відомих світових виробників.

 

 

Сам інтегрований контролер Leap Motion для користувача ноутбука виглядає як темна смужка праворуч під клавіатурою. Сенсор забезпечує безконтактне управління жестами в інтерфейсі Metro ОС Windows 8, деяких додатках і іграх. В іншому ноутбук не відрізняється від базової моделі Envy 17 TouchSmart. Все той же алюмінієвий корпус, клавіатура зі світлодіодним підсвічуванням, дисплей з роздільною здатністю Full HD на матриці IPS і процесор Intel Core i5 четвертого покоління (мікроархітектура Haswell). Серед інтерфейсів варто відзначити чотири порти USB 3.0.

Інтегрований сенсор Leap Motion для ноутбуків був розроблений однойменною американською компанією на базі представленого раніше окремого контролера The Leap з інтерфейсом USB і вартістю близько $80.

Вбудований варіант висотою 3,5 мм менше оригінального пристрою по об’єму на дві третини, але порівняно з окремим сенсором має і ряд недоліків. Робоча область (в якій відбувається захоплення рухів) зменшена вдвічі – її обсяг становить близько 0,11 м3, замість початкових 0,22 м3. Калібрування інтегрованого контролера теж менш точне і займає більше часу.



Контролер важко назвати енергоефективним. Він постійно відстежує переміщення рук в робочій зоні, тому дуже швидко розряджає акумулятор. Компанія HP позиціонує даний ноутбук в якості заміни настільному ПК і рекомендує відключати сенсор Leap Motion під час поїздок.

Віце-президент IDC Боб О’доннелл так оцінює перспективи Leap Motion в інтерв’ю виданню TechNewsWorld: Управління жестами — цікава концепція, якій можна придумати безліч застосувань. Проте це все не має значення, якщо немає широкої підтримки з боку програмного забезпечення. Питання якраз у тому, достатньо чи буде створено затребуваних додатків, про які люди сказали б: «Це дійсно те, чого ми так хотіли!»