Червоний пляж Паньцзинь в Китаї

Червоний пляж – це відома природна пам'ятка Китаю. Родзинка пляжу, як і не важко здогадатися, криється в назві. Його поверхня вкрита густою рослинністю червоного кольору, а саме водоростями Sueda, котрі власне і надають унікальний яскравий колорит тутешній місцині.

Дивовижно! Звичайно це не те, що на власні очі побачити, але фото теж вражають. Такі якісні світлини можна використовувати як картинки на робочий стіл, а тут http://7fon.ru/%D0%9E%D0%B1%D0%BE%D0%B8/ їх можна без проблем скачати.



Червоний пляж знаходиться в повіті Дава, міського округу Паньцзинь, на одному з найбільших водно-болотних угідь світу. Головним чином ландшафт пляжу складається з мілководних водойм і суші, де відбуваються припливи і відливи. Такі природні умови є ідеальним місцем для виростання однорічної рослини Suaeda salsa, до того ж це одна з небагатьох рослин, що живуть на засолених грунтах.

Червоний пляж починає розфарбовуватися в середині весни, найчастіше в період квітень-травень. Спершу угіддя фарбується в зелені кольори, і з кожним місяцем тут починають все більше і більше переважати червоні відтінки. Найкращим часом, щоб побачити тутешній колорит по праву вважається вересень. Тоді ж пляж має свій, відомий на весь світ вигляд з яскравими і темно-червоними відтінками.

Річки, що протікають через угіддя, і Червоний пляж є природним заповідником державного рівня. Територія угідь являє собою максимально можливу сформовану екосистему, яка характерна для тутешнього регіону. Тільки вдуматися, Червоний пляж є домом для понад 260 видів птахів, а також для 400 видів диких тварин. Через настільки багату і різноманітну екосистему територія була взята під контроль і внесена в список природоохоронних угідь в 1988 році.



Червоний пляж ретельно охороняється владою. Усі відвідувачі заповідника можуть пересуватися тільки спеціально відведених доріжках, або ж по обладнаних пішохідних мостах.

Також заповідник включає в себе ще одну цікаву тутешню пам’ятку. Тут розташовується найбільше очеретяне болото в Азії.