“Сонячні дерева” в Ізраїлі безкоштовно роздають Wi-Fi

Ми знаємо, що рослини перетворюють сонячне світло в хімічну енергію. Але незабаром навколо нас можуть "вирости дерева", здатні використовувати сонячну енергію для зарядки пристроїв, охолодження води і навіть роздачі Wi-Fi-зв'язку. Ізраїльська компанія Sologic виступила з ідеєю створення штучних дерев з сонячними батареями, які будуть екологічно безпечні і стануть виробляти енергію для повсякденних потреб.

Конструкція eTree складається з металевого корпусу (стовбура), на гілках якого замість листя розташовуються сонячні батареї. З вигляду пристрій схожий на дерево з 8-бітної комп’ютерної гри. Встановлені на ньому сонячні батареї будуть виробляти енергію, яку можна використовувати для зарядки мобільних пристроїв через USB-порт, роздачі безкоштовного Wi-Fi, організації годівниць для тварин, функціонування фонтану з питною водою, нічного освітлення і роботи світлових екранів.

Засновник компанії Sologic Майкл Ласрі (Michael Lasry) зазначив: “Як і інші серйозні компанії, ми намагаємося мислити і діяти по-крупному. Незабаром сонячна енергія буде доступна кожному”.

Перші пристрої eTree раніше були встановлені в саду ХаНадів (HaNadiv Gardens) близько поселення Зіхрон-Яаков (Ізраїль). Розробники Sologic планують незабаром розмістити ще кілька моделей в Китаї і Франції.



“Рослина” з сімома панелями сонячних батарей може виробляти до 1,4 кВт енергії (цього вистачить для забезпечення одночасної роботи 35 ноутбуків). Така функціональна модель акації (цей вид дерев поширений в Ізраїлі) коштує близько 100 тисяч доларів. Через високу ціну eTree навряд чи замінить традиційні сонячні батареї, що встановлюються на дахах будинків. Однак подібні штучні дерева безумовно будуть привертати увагу відвідувачів парку і гармонійно впишуться в навколишнє середовище.

Розробники Sologic також планують встановити на eTrees камери, які дозволять людям з різних точок світу познайомитися і поспілкуватися.

Інтернет-магазин http://www.technotrade.com.ua/ пропонує новітні високопродуктивні системи Wi-Fi точки доступу до Інтернету. В любий зручний час Ви зможете отримати консультацію на рахунок підбору комплектації обладнання з урахуванням індивідуальних потреб.