Branto - гаджет «розумного» будинку від українських розробників

Незважаючи на численні негаразди у країні, не можуть не тішити успіхи вітчизняної ІТ-сфери. Зокрема, цікавий інноваційний стартап родом з Дніпропетровська буквально опинився у центрі уваги найбільшої у світі технологічної виставки CES 2015, яка відбувалася на початку поточного року в американському Лас-Вегасі. Українські розробники представили на ній пристрій з назвою Branto, який може перетворити будь-який будинок в «розумний».

Branto – багатофункціональний пристрій, покликаний автоматизувати будинок і захистити його від непроханих гостей. Гаджет виконаний у вигляді кулі і містить безліч різних компонентів. В першу чергу, це HD-камера камера з кутом огляду до 100 градусів і підтримкою нічного режиму. Положення об’єктива піддається дистанційному регулюванню – користувач може змінювати кут нахилу і обертати верхню частину пристрою по колу на 360 градусів. Запис даних ведеться на вбудований накопичувач ємністю 16 Гб. У зв’язці з камерою працює пара мікрофонів і датчик руху.

Є у Branto також динаміки – їх тут два, по 3 Вт кожен. Використовувати їх можна не тільки для двостороннього зв’язку, але і для прослуховування потокової музики з мобільного гаджета або комп’ютера.

Пристрій підтримує відразу три протоколи бездротового зв’язку Wi-Fi, ZigBee і Bluetooth. Така велика кількість пов’язана з тим, що Branto покликаний контролювати інші «розумні» гаджети, на кшталт інноваційних лампочок і термостатів. Є у новинки і ІЧ-передавач для взаємодії зі старою технікою, керованою звичайним пультом ДУ. Що важливо, пристрій має 3G-модуль і вбудовану батарею на 3500 мАг, так що системі не страшні перебої з інтернетом або електрикою.

Користувачі можуть з допомогою Branto управляти побутовою технікою віддалено від будинку. Завдяки інфрачервоному порту пристрою можна підключити функцію контролю над сумісними приладами і технікою: телевізорами, кондиціонерами, а також розетками і підсвічуванням.

Якщо авторам проекту вдасться зібрати на Kickstarter необхідну суму в 500 000 доларів, то поставки перших примірників Branto можуть початися вже у вересні. Роздрібна вартість новинки складе 500 доларів, а для інвесторів ця сума буде нижчою на 20 процентів.

Качественные современные выключатели и розетки предлагает компания СВЭлектро. Здесь svelektro.ru/pjung.html представлено детальное описание продукции, преимущественные особенности, и сферы использования.