Чайний календар Calendar Teabags

Як усім нам чудово відомо з популярної реклами, ранок починається з кави, але з цим згодні, виявляється, далеко не всі: так, якась компанія з виробництва сантехнічних виробів категорично стверджує, що ранок починається зовсім не з кави, а з того виробу, який вони виробляють – що ж, цілком прозорий натяк, і дотепності їх піар-менеджерів потрібно віддати належне.

І, тим не менш, якщо говорити без упередженості, ранок точно не завжди починається з кави, бо чимала кількість жителів планети воліє починати новий день з чашки ароматного чаю, причому, на відміну від кавоманів, любителі чаю не завжди можуть відразу визначитися з вибором сорту улюбленого напою: чорний або зелений, звичайний або ароматизований, фруктовий або трав’яний – на вирішення такого питання іноді йде дуже багато часу.

Саме для того, щоб позбавити нас від сумнівів, призначений новий календар під назвою «Calendar Teabags», який представив нещодавно китайський дизайнер Чо Хі Ха – це по суті, ціла чайна програма, розрахована на весь рік!

Кожному новому дню календаря відповідає пакетик з чаєм, а на ньому відзначено день тижня і число, при цьому назва чаю на пакетиках не зазначено, так що кожен день вас буде чекати сюрприз від автора цього календаря – що ж, кому і довіряти в питаннях чаювання, як не китайцю.

Для зручності використання, і заради економії простору стіни, кожен тиждень представляє собою окрему чайну стрічечку, кілька стрічок - це вже місяць, який упаковується в спеціальну коробочку-кубик з ярликами.

Ось таким чином автор пропонує повісити Calendar Teabags на стіну і зустрічати кожен день з новим смаком!


До речі, а чи знаєте ви, що найдорожчий чай в світі було продано в 2005 році за 25 тисяч доларів в кількості 20 грамів! Це сталося на аукціоні в китайській провінції Фуцзянь. Називався рекордсмен Да Хун Пао, що в перекладі означає  “Великий Червоний халат”. Це знаменитий улун з гір Уишань.

Щорічний урожай цього чаю становить лише п’ятсот грам. Причина такого маленького обсягу в тому, що унікальних кущів всього шість. За припущенням фахівців кущах чаю не менше трьохсот п’ятдесяти років.

У виробництво відправляються тільки зовсім молоде листя, частина з яких відбраковуються під час сортування.

распечатать календарь 2016