Кросівки Nike з «Назад в майбутнє 2» з автошнуровкою - реальність!

21 жовтня настав той день, коли прилетів в майбутнє Марті Макфлай, герой популярної трилогії «Назад в майбутнє». На жаль, не всі досягнення, які творці фільму передбачили в 1989 році, вдалося втілити в реальність сьогоднішнього дня. Не встигла і компанія Nike запустити в серійний випуск кросівки з автошнурівкою, але пообіцяла, що наступного року їх можна буде придбати, а також показала, як працює технологія.

Втім, перша пара Nike Mag зразка 2015 року з «Назад в майбутнє 2» вже знайшла свого власника. Ним став актор Майкл Джей Фокс, котрий власне і зіграв Марті Макфлая. На відео видно (хоча й не дуже добре), як працює автоматична шнурівка.

 


Червоний і зелений елемент, що світяться в компанії пристосували як кнопки «зробити тугіше» і «послабити». Це, звичайно, виглядає не так круто, як в самому фільмі, але футуризму вистачає і в реальній парі взуття. Судячи з усього, масивна підошва приховує в собі якийсь складний механізм (який видає такі страшні звуки!), і який допоміг втілити фантазію кіношників в реальність.

Дехто скептично зауважить: для чого ця вся фантастика, нам би щось приземленіше і практичніше, як, наприклад, в інтернет-магазині pankablyk.com якісне і стильне зимове взуття. Втім не треба забувати, ми живемо у вік високотехнологічних інновацій, і хто зна, може через кілька років саме у такому самозашнуровуючому взутті і буде ходити більша частина прогресивного людства.



Як пояснюють творці, їх кросівки враховують індивідуальні особливості людини, а шнурки постійно адаптуються під власника для забезпечення максимального комфорту при пересуванні.

Компанія підкреслює, що це лише перша ітерація, тобто на реалізації фантазії з фільму в компанії зупинятися не будуть. Зараз виробник працює над адаптацією технології для декількох видів спорту. Nike хоче зробити для них взуття, яка забезпечить «безпрецедентну продуктивність» і суттєво позначиться на спортивних результатах атлетів всього світу.

Кросівки Nike Mag надійдуть у продаж навесні 2016 року, поки обмеженою партією. Придбати їх можна буде в рамках аукціону, точна кількість примірників і стартова ціна не називаються, проте раніше йшлося про 1500 примірників.